Proiect important adoptat în Senat. Mii de români sunt vizați

Proiect important adoptat în Senat. Mii de români sunt vizați
Foto: digi24.ro

Senatorii au adoptat o serie de amendamente care modifică reglementările privind situaţiile în care voluntarii beneficiază de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

„În cazul asiguraţilor care au suferit un accident de muncă în timpul activităţilor de voluntariat în situaţii de urgenţă, cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de 100% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată. Indemnizaţia se acordă şi se plăteşte de către casele teritoriale de pensii din fondurile cu această destinaţie”, prevede unul dintre amendamentele admise, potrivit Agerpres.

Proiectul are drept scop „reglementarea situaţiilor în care voluntarii beneficiază de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, respectiv pe perioada în care participă la intervenţii de urgenţă în calitatea lor de voluntari”, susțin inițiatorii, parlamentari UDMR şi PSD.

Textul legislativ mai reglementează „acordarea şi cuantumul indemnizaţiei pentru voluntarii care au suferit un accident de muncă în timpul intervenţiei în situaţii de urgenţă”.

Tags:
Ultima oră
16:23 - Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a participat la Adunarea Generală a ONU
16:20 - „Extraction”, cel mai popular film de pe Netflix. Primul sezon din „Bridgerton”, cel mai popular serial
16:19 - Adriana Pistol (INSP), despre explozia de cazuri COVID din Capitală: Se petrece în fiecare weekend, nu are legătură cu vreun congres sau partid / Am putea depăși 20.000 de infectări/zi în toată țara (VIDEO)
16:16 - Andreea Esca s-a făcut de râs, în direct, la ştirile de la Pro TV. Telespectatorii au crezut că nu aud bine când au observat ce a întrebat prezentatoarea
16:12 - Ședință cu scandal în Parlament. Enervat de întrebările despre gestionarea pandemiei, Raed Arafat a părăsit ședința Comisiei pentru drepturile omului
15:53 - Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și arată că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)
15:52 - Ludovic Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier. Vă dați seama ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva Guvernului două moțiuni de cenzură (VIDEO)
15:25 - Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Markó Béla, în semn de apreciere pentru contribuţia sa excepţională închinată culturii scrise în limba maghiar
15:13 - Florin Cîțu: Dacă moțiunea USR PLUS și AUR nu este respinsă, o vom ataca din nou la Curtea Constituțională și veți vedea că vom avea dreptate (VIDEO)
15:11 - Will Smith a anunțat că el și soția sa au renunțat la practicarea monogamiei: “Jada nu a crezut niciodată într-o căsătorie convențională”