Senatul votează marți cererea de reexaminare a lui Iohannis la legea lui Iordache

Senatul votează marți cererea de reexaminare a lui Iohannis la legea lui Iordache

Președintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare proiectul de lege al deputatului PSD Florin Iordache, prin care încetează interdicțiile aplicate de Agenția Națională de Integritate parlamentarilor până în 2013. Camera Deputaților a votat respingerea cererii, iar marți urmează votul Senatului, informează HotNews.

Proiectul nu se afla la începutul zilei pe ordinea de zi, dar a fost adăugat în urma ședinței Biroului Permanent al Senatului de la ora 13.30. Raportul comisiei juridice a fost întocmit tot marți.

Proiectul lui Iordache a modificat Legea ANI, astfel încât parlamentarilor găsiți în conflict de interese în perioada 2007-2013 să nu li se mai aplice nicio interdicție aferentă. E vorba mai ales de interdicții de ocupare a unor funcții publice pentru o perioadă limitată de timp

Președintele Iohannis aprecia, în cererea sa, că este vorba despre „o măsură de clemență acordată parlamentarilor” care afectează standardele de integritate și pune în discuție respectarea angajamentelor asumate de România în calitate de membru al Uniunii Europene.