Doi senatori au făcut o lege pentru ei înșiși: Vor cumul de pensii speciale

Doi senatori au făcut o lege pentru ei înșiși: Vor cumul de pensii speciale
Foto: cdep.ro

Doi senatori, social-democratul Viorel Salan şi fostul liberal Vergil Chiţac, vor ca persoanele care au dreptul la mai multe tipuri de pensii speciale să le poată cumula și să mai fie obligate să aleagă una dintre ele. Ca o coincindență incredibilă, cei doi parlamentari ar urma să fie ei înșiși beneficiari ai acestei legi, informează Adevărul. Proiectul de lege este la un pas să treacă de Senat.

Senatorul PSD Viorel Salan ar urma să se bucure de o pensie specială pentru faptul că a lucrat în Jandarmerie peste 30 de ani, dar și de o a doua pensie specială pentru că este parlamentar. La rândul său, Vergil Chiţac ar urma să aibă două pensii speciale, pentru că este contraamiral trecut în rezervă și parlamentar.

”Prima explicaţie ar fi că vom crea două tipuri de parlamentari: unii care vor putea cumula pensia cu salariul şi alţii nu. Nu este vorba aici de mine şi nu ştiu dacă mi s-ar aplica. Sunt oameni care au o pensie mică de când au avut loc restructurări în armată. Oameni care au stat vreo zece ani în acest domeniu, apoi au urmat viaţă civilă. Au ieşit acum la pensie şi cumulează cele două pensii: cea mică din armată cu cea pe bază de contributivitate”, a declarat Vergil Chiţac, pentru Adevărul.

Întrebat dacă e moral ca un asemenea amendament să fie depus chiar de persoane care ar putea să ia două pensii de serviciu, Chiţac a răspuns: ”E moral. Sunt parlamentari care au avut o carieră militară, apoi una civilă. Au stat unul sau două mandate în Parlament“.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației