Senatorii nu se grăbesc cu cererea DNA în cazul lui Tăriceanu: Când se va vota ridicarea imunităţii șefului ALDE

Senatorii nu se grăbesc cu cererea DNA în cazul lui Tăriceanu: Când se va vota ridicarea imunităţii șefului ALDE
Foto: gandul.info

Senatorii nu se grăbesc pentru încuviințarea cererii de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, cerută de DNA pentru cercetarea acestuia într-un dosar de corupție.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, a anunţat calendarul procedurilor.

“Fiecare membru al Comisiei Juridice a primit azi o copie a referatului de la Parchet. Va fi studiat în această sală, până luni, pentru a nu fi niciun risc. Această fază nu este publică. De mâine, fiecare membru al Comisiei Juridice va putea studia şi dosarul efectiv, aşa cum şi domnul Tăriceanu va avea acces.

Vom propune Biroului Permanent un calendar pentru a vedea de cât timp este nevoie pentru apărare. Vom conveni cu avocatul domnului Tăriceanu data la care va avea loc această audiere, în funcţie şi de programul comisiei juridice”, a precizat Cazanciuc, potrivit stiripesurse.ro

Dosarul în cauză are 17.000 de pagini.

Procurorii DNA susţin că Tăriceanu ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)