Șerban Mihăilescu, în Senat: Nu sunt vinovat și vă solicit să nu acceptați cererea de încuviințare a urmăririi penale

Șerban Mihăilescu, în Senat: Nu sunt vinovat și vă solicit să nu acceptați cererea de încuviințare a urmăririi penale
Foto: B1 TV

Senatorul Șerban Mihăilescu a declarat mirecuri plenul Senatului, în timpul dezbaterii referitoare la avizarea urmării penale pe numele lui în dosarul Microsoft, că nu este vinovat și că nu există probe pentru faptele de care este acuzat.

”Nu există probe că aș fi făcut trafic de influență. Nu am găsit în cele 6.000 de pagini ale dosarului o declarație că aș fi făcut presiuni sau trafic de influență. Directorul MIcrosoft România a declarat la Parchet că nu a vorbit niciodată cu mine despre parteneriatul cu Microsoft. În legătură cu acuzația de spălare de bani. Este o simplă speculație. Nu e nicio referire undeva, legată de o asemenea chestiune”, a spus Mihăilescu în plenul Senatului. 

De asmenenea, Șerban Mihăilescu le-a cerut colegilor săi să nu dea aviz favorabil pentru începerea urmăriri penale pe numele său, așa cum a cerut Direcția Națională Anticorupție.

”Nu am făcut nimic, nu mă simt vinovat cu nimic în acest dosar. Nu am documente. Nu am făcut niciun contract cu Microsoft. Nu am avut legătură cu această companie. Nu sunt vinovat și vă solicit să nu acceaptați această solicitare.”, a încheiat senatorul. 

Comisia juridică a Senatului a avizat, marţi, cu voturi 8 „pentru”, o abţinere şi unul împotrivă, încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu în dosarul Microsoft.

Șerban Mihăilescu se apără în Senat de acuzațiile în dosarul Microsoft

Ultima oră
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)
10:12 - Românii sosiți în Grecia, uimiți de prețurile scăzute din stațiuni: Șezlonguri și umbrele de plajă gratis. În Mamaia, turiștii scot din buzunar și 75 de lei
09:52 - Larisa Iordache nu participă în finala olimpică la bârnă de la Tokyo 2020. Gimnasta a abandonat din cauza durerilor
09:45 - UPDATE. Două persoane au murit în accidentul rutier grav de pe DN 1, iar alte trei au fost duse la spital