Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească

Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
Foto: Shakira / Instagram

Shakira ar putea fi judecată în Spania pentru o evaziune fiscală de 14,5 milioane de euro, după ce un judecător a decis că există „suficiente dovezi” în acest sens, informează CNN, citat de HotNews.ro.

Perioada în care artista columbiană nu ar fi achitat taxele la stat este cuprinsă între anii 2012 și 2014, susține magistratul de instrucție într-o hotărâre obținută de CNN.

„Aceste documente anexate rechizitoriului reprezintă probe suficiente ale unor nereguli pentru a continua procedurile”, a afirmat judecătorul Marco Jesus Juberias în documentul publicat joi.

Juberias a spus că, în cadrul anchetei aflate în derulare, agenția fiscală din Spania și avocații cântăreței s-au certat cu privire la semnificația „reședinței principale”.

Totul ar fi început în 2017 când administraţia fiscală spaniolă a cerut Parchetului să intenteze proces cântăreţei, sub acuzaţia de fraudă fiscală între 2011 şi 2014, în calitate de rezident spaniol în perioada respectivă.

Echipa cântăreței a susținut că reședința sa principală se afla în Bahamas, în timp ce presa locală susține că Shakira are o casă în zona Barcelonei, alături de partenerul ei, fundașul lui FC Barcelona, ​​Gerard Pique.

Cu toate că magistrații spanioli afirmă că Shakira locuia în Catalonia în perioada menționată, reprezentanții cântăreței afirmă că aceasta nu a trăit deloc în Spania până în 2015 și că s-a achitat de toate obligațiile sale fiscale.

Reprezentanții din Spania ai cântăreței au afirmat într-un comunicat remis după anunțarea deciziei că documentul instanței era „un pas de așteptat în cadrul procedurilor” și că echipa de avocați a Shakirei „rămâne încrezătoare și colaborează pe deplin cu autoritățile judiciare”.

Cântăreaţa în vârstă de 44 de ani este într-o relaţie cu fundaşul Barcelonei Gerard Pique din 2011, cuplul având doi copii împreună.