Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească

Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
Foto: Shakira / Instagram

Shakira ar putea fi judecată în Spania pentru o evaziune fiscală de 14,5 milioane de euro, după ce un judecător a decis că există „suficiente dovezi” în acest sens, informează CNN, citat de HotNews.ro.

Perioada în care artista columbiană nu ar fi achitat taxele la stat este cuprinsă între anii 2012 și 2014, susține magistratul de instrucție într-o hotărâre obținută de CNN.

„Aceste documente anexate rechizitoriului reprezintă probe suficiente ale unor nereguli pentru a continua procedurile”, a afirmat judecătorul Marco Jesus Juberias în documentul publicat joi.

Juberias a spus că, în cadrul anchetei aflate în derulare, agenția fiscală din Spania și avocații cântăreței s-au certat cu privire la semnificația „reședinței principale”.

Totul ar fi început în 2017 când administraţia fiscală spaniolă a cerut Parchetului să intenteze proces cântăreţei, sub acuzaţia de fraudă fiscală între 2011 şi 2014, în calitate de rezident spaniol în perioada respectivă.

Echipa cântăreței a susținut că reședința sa principală se afla în Bahamas, în timp ce presa locală susține că Shakira are o casă în zona Barcelonei, alături de partenerul ei, fundașul lui FC Barcelona, ​​Gerard Pique.

Cu toate că magistrații spanioli afirmă că Shakira locuia în Catalonia în perioada menționată, reprezentanții cântăreței afirmă că aceasta nu a trăit deloc în Spania până în 2015 și că s-a achitat de toate obligațiile sale fiscale.

Reprezentanții din Spania ai cântăreței au afirmat într-un comunicat remis după anunțarea deciziei că documentul instanței era „un pas de așteptat în cadrul procedurilor” și că echipa de avocați a Shakirei „rămâne încrezătoare și colaborează pe deplin cu autoritățile judiciare”.

Cântăreaţa în vârstă de 44 de ani este într-o relaţie cu fundaşul Barcelonei Gerard Pique din 2011, cuplul având doi copii împreună.

Ultima oră
14:16 - Surpriză la Pro TV: Cine era Cameleonul de la ”Masked Singer”. Mihaela Rădulescu: ”Toate indiciile duceau la el”
14:07 - Șefa Comisiei Europene vine luni la București pentru a prezenta evaluarea PNRR. Ursula von der Leyen se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu
14:05 - Gabriel Oprea, după trecerea în neființă a lui Ion Dobran, simbol al Armatei Române: A fost un model, ca militar și ca om, care și-a trăit viața după principii înalte. Nu va fi uitat
14:04 - 54 de localități au depășit incidența de 6 la mia de locuitori. Aici magazinele se închid la 18:00; cursurile se desfășoară online, este valabilă carantina de noapte
13:46 - Motivul pentru care Eric Clapton a cântat doar pentru vaccinați. Starul era un antivaccinist convins
13:46 - Numărul paturilor ATI pentru pacienții cu COVID a ajuns la peste 1.200. Doar 23 sunt libere în toată țara
13:33 - Nou bilanț COVID: 145 de decese numai în ultima zi / Încă 7.116 de persoane au fost testate pozitiv. 1.116 de pacienți sunt la Terapie Intensivă / 6 județe și Capitala, în scenariul roșu
13:28 - Marcel Ciolacu: Culmea tupeului! Să susţină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanţii, în frunte cu Iohannis încalcă orice restricţii
13:26 - Conferință CCIR -„Finanțarea verde: Cum asigurăm tranziția către o economie durabilă funcțională?”. Despre instrumentele dezvoltate de UE pentru finanțarea tranziției verzi
13:24 - Carla’s Dreams, care e şi jurat la „SuperStar” (Pro TV), a răspuns sincer la întrebarea: „Cine eşti tu, cu adevărat?”