Sindicaliștii din Finanțe îl amenință cu greva pe ministrul Teodorovici și avertizează că activitatea de colectare a veniturilor la buget ar putea fi serios afectată

Sindicaliștii din Finanțe îl amenință cu greva pe ministrul Teodorovici și avertizează că activitatea de colectare a veniturilor la buget ar putea fi serios afectată

Biroul Executiv al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe solicită renunțarea la proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanțelor și unităților subordonate. În caz contrar, se va ajunge la grevă. Totodată, sindicaliștii îl acuză pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, că își tratează cu amatorism proprii angajați.

Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ care prevede reducerea a circa 4.000 de posturi din 21 de ministere și din ANAF. Teodorovici a declarat că nu vor fi concedieri, ci doar vor dispărea posturile blocate. De asemenea, a spus că proiectul a fost discutat cu sindicatele și că nu vor fi probleme. În schimb, sindicaliștii spun că și-au dat acordul numai asupra unei analize privind necesarul de personal în sistem.

Ei mai afirmă că în Camera Deputaților există un proiect de lege pentru modificarea structurii organizatorice a ANAF, iar reducerea posturilor vacante înaintea adoptării acestei legi ar produce perturbări majore ale activității de colectare a veniturilor la bugetul statului.

”Pe cale de consecință, Biroul Executiv a hotărât demararea procedurilor pentru declanșarea acțiunilor de protest la nivel național, cu consecințe grave în următoarea perioadă.

Salariații fiscului din România nu doresc să afecteze activitățile desfășurate cu ocazia centenarului, însă un astfel de tratament din partea conducerii Ministerului Finanțelor Publice îi obligă să demareze de urgență acțiuni de protest la nivel național, care pot degenera în greve spontane, necontrolabile de către organizația noastră”, mai transmite Biroul Executiv al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)