Soarta contracandidaților lui Liviu Dragnea la șefia PSD, decisă în Comitetului Executiv Naţional al partidului

Soarta contracandidaților lui Liviu Dragnea la șefia PSD, decisă în Comitetului Executiv Naţional al partidului

Social-democraţii se întâlnesc miercuri, la ora 16.00, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a discuta despre congresul PSD, dar şi despre candidaturile la şefia partidului, informeaăz B1 TV. Liviu Dragnea ar putea rămâne singurul candidat din cursă. Potrivit unor surse, comisia electorală a social-democraţilor a respins candidaturile lui Daniel Savu şi Şerban Nicolae.

Comitetul Executiv Naţional al PSD va decide dacă Liviu Dragnea rămâne candidat unic la şefia partidului la scrutinul din 11 octombrie sau va avea şi contraacandidaţi. Cu toate că atât Şerban Nicoale, cât şi Daniel Savu şi-au depus candidaturile la sediul partidului, pe surse comisia electorală a social democraţilor a respins candidaturile celor doi senatori. Potrivit regulamentului, un membru are nevoie de susţinerera a cinci filiale, cea a organizaţiei din care provine, şi alte patru. Chiar şi aşa este posibil ca la CEX să se facă o excepţie de la această regulă.

Tensiuni au fost încă de la început între cei care aspiră la şefia PSD. În timp ce Liviu Dragnea îşi lansa candidatura, nici Daniel Savu nu stătea degeaba. Senatorul social-democrat l-a acuzat pe Liviu Dragnea că a blocat o serie de candidaturi la şefia formaţiunii. Savu spunea că doreşte să ajungă preşedintele PSD pentru a reprezenta un factor de echilibru în partid.

Cât îl priveşte pe Robert Negoiţă, acesta a anunţat că îşi retrage intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al PSD, în condiţiile în care va candida Liviu Dragnea. Negoiţă a spus că face pare din echipa acestuia şi îl susţine împreună cu PSD Bucureşti în acest demers.