Sorin Cîmpeanu: „Accesul elevilor din şcolile din mediul rural la noile tehnologii este extrem de important”

Sorin Cîmpeanu: Accesul elevilor din şcolile din mediul rural la noile tehnologii este extrem de important

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a atras atenția asupra discrepanțelor dintre statele din mediul urban și cel rural în ceea ce privește digitalizarea. Potrivit ministrului, accesul copiiilor din mediul rural la noilor tehnologii este important:

„Este un lucru absolut necesar introducerea noilor tehnologii în şcoli. Am spus că echitatea este problema de bază a învăţământului românesc. Este nevoie să ne concentrăm îndeosebi pe şcolile din mediul rural, pentru a reduce diferenţele. Accesul elevilor din şcolile din mediul rural la noile tehnologii este extrem de important”, a declarat ministrul Educaţiei marţi, cu ocazia unei vizite la şcoala din localitatea prahoveană Bucov, scrie Agerpres.

Ministrul Educației a precizat că proiectul Ministerului Educaţiei este de a avea cel puţin 30 de şcoli în fiecare judeţ în care să existe aceste laboratoare, în care noile tehnologii să fie integrate.

“Vorbim de partea de imprimante 3D, de scannere 3D, de ochelari de realitate virtuală (…). Practic, printr-un astfel de laborator, un profesor virtual poate intra, alături de elevii din Bucov în această situaţie, din orice colţ al lumii”, a precizat Cîmpeanu.