Sorin Cîmpeanu: „Cu toții ne dorim ca în data de 13 septembrie școala să înceapă normal. Pentru asta este nevoie de vaccinare”

Sorin Cîmpeanu: Cu toții ne dorim ca în data de 13 septembrie școala să înceapă normal. Pentru asta este nevoie de vaccinare
Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a atras marți atenția, în cadrul unei conferințe suținută la Guvern, că este necesar ca tot mai mulți elevi cu vârste peste 12 ani să se vaccineze pentru ca școala să înceapă în condiții normale la 13 septembrie:

“Avem aproape 100.000 de elevi cu vârsta între 12 și 17. Aveam aproape același număr de tineri cu vârsta de 18-19 ani care sunt cea mai mare parte elevi. Elevii de clasa a 12-a și a 13-a, elevii care vor începe săptămâna viitoare examenul de bacalaureat au dat dovadă de responsabilitate din proprie inițiativă.

Vreau să vă spun că nu a fost o inițiativă sistemică la nivelul Ministerului Educației, au fost inițiative locale cu sprijinul DSP-urilor, cu sprijinul școlilor. Dar inițiativele au fost ale elevilor, preponderent elevii de clasa a 12-a.

Cu toții ne dorim ca în data de 13 septembrie școala să înceapă normal, să stopăm pierderile în educație, pierderi care sunt nu numai din perspectivă educațională, sunt și din perspectivă socială, comportmntală, socială, vedem foarte bine cazurile care se înmulțesc după această perioadă de criză sanitară. Pentru asta este nevoie să ne vaccinăm.

Ar trebui să facem tot ceea ce depinde de noi, la nivelul Ministerului Educației, pentru a înțelege că vaccinarea este în interesul fiecăruia dintre noi, pentru revenirea la normalitate în școală.

Niciun părinte nu își dorește ca al lui copil să fie supus riscului de abandon școlar sau să obține rezultate nesatisfăcătoare în momente definitprii pentru viitorul oricărui tânăr””, a declarat marți ministrul Edducației, Sorin Cîmpeanu.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)