Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că rezultatele concursului de titularizare de anul acesta reprezintă un semnal de alarmă. Acesta a susținut că problemele din sistemul de învățământ își vor găsi rezolvare în proiectul „România Educată”. Săptămâna aceasta se va constitui un grup interministerial de lucru și la 1 octombrie vor fi prezentate public primele măsuri de reformă.

Rata notelor peste 7 la concursul de titularizare e de 44,47%, în scădere față de ultimii patru ani. „Avem 20% procentul celor care au vrut să fie profesori, dar nu au luat nici măcar nota 5. (…) Candidații din promoția curentă au rezultate și mai slabe. Avem 15 candidați care au luat nota 1, avem candidați eliminați pentru fraudă”, a susținut Cîmpeanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Promisiunile lui Sorin Cîmpeanu pentru sistemul de învățământ

„Vom avea cu siguranță în vedere în pachetul legislativ pe care va trebui să-l elaborăm pentru a fi lansat în dezbatere și consultare publică în data de 1 octombrie. E un termen scurt, ambițios, dar e o urgență a unor schimbări în sistemul de educație. E un semnal de alarmă.

Soluția nu poate să fie unică, soluția poate să fie una complexă, aplicată pe mai multe planuri. Vă asigur că vom lucra. Săptămâna aceasta se constituie grupul de lucru interministerial pentru implementarea proiectului ”România Educată”. Pe 10 septembrie vom avea un plan de implementare, iar pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete pe care să le prezentăm public”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.