Sorin Cîmpeanu: „Nu există în Educație și nu vor putea să existe propuneri de reduceri salariale sau reduceri de personal” (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Nu există în Educație și nu vor putea să existe propuneri de reduceri salariale sau reduceri de personal (VIDEO)
Foto: Sorin Mihai Cimpeanu / Facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, că  nu vor exista reduceri de personal sau tăieri de salarii în rândul profesorilor. Mai mult finanțarea Educației ar urma să crească în România:

„Nu există în Educație și nu vor putea să existe propuneri de reduceri salariale sau reduceri de personal, cel puțin cât sunt eu ministru al Educației. Vă garantez acest lucru.

Există solicitări de creștere salarială. Am discutat cu sindicatele din învățământ și în această dimineață, am avut o comisie de dialog social. Există un obiectiv comun, de a aloca 15% din Bugetul României pentru Educație. O educație de calitate, fără resurse financiare nu există.

Finanțarea educației va crește și nu va scădea. Numărul cadrelor competente va crește și nu va scădea”, a spus ministrul Educației.

Urmăriți B1TV.ro și pe