Sorin Grindeanu e oficial noul ministru interimar al Agriculturii. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele

Sorin Grindeanu e oficial noul ministru interimar al Agriculturii. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru desemnarea vicepremierului Sorin Grindeanu în funcția de ministru interimar al Agriculturii. Prim-vicepreședintele PSD deține deja portofoliul Transporturilor și vine să ocupe temporar poziția lăsată liberă prin demisia lui Adrian Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu a demisionat de la Ministerul Agriculturii în contextul acuzațiilor aduse de DNA

Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii ca urmare a faptului că Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat că s-ar fi implicat în fraudarea unui concurs de angajare la stat.

Fostul ministru susține că nu a sâvârșit nicio faptă de natură penală și le-a solicitat deputaților să voteze pentru ridicarea imunității parlamentare.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!”, a scris Adrian Chesnoiu, pe Facebook, în 23 iunie.

Tot atunci, el anunța că se retrage din funcția de ministru și se autosuspendă din PSD.

„Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat! Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut! Doamne ajută!”, adăuga Adrian Chesnoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe