Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii și s-a autosuspendat din PSD. El le-a cerut deputaților să voteze pentru ridicarea imunității sale parlamentare

Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii și s-a autosuspendat din PSD. El le-a cerut deputaților să voteze pentru ridicarea imunității sale parlamentare
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

UPDATE: Adrian Chesnoiu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii și că se autosuspendă din PSD. El a insistat că e nevinovat și a cerut deputaților să voteze pentru ridicarea imunității sale parlamentare. Acesta e acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu în legătură cu trucarea unui concurs. Chesnoiu și-a încheiat mesajul cu „Doamne ajută!”.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă!

În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.
De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!

Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!

Doamne ajută!”, a transmis Chesnoiu.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Adrian Chensoiu (PSD) renunță la imunitate după acuzațiile formulate de DNA și urmează să-și anunțe demisia din funcția de ministru al Agriculturii și din toate funcțiile din PSD, informează B1 TV.

Ce acuzații îi aduc procurorii DNA lui Adrian Chesnoiu

Amintim că DNA a cerut, joi, Camerei Deputaților să ridice imunitatea unui deputat, care e și ministru, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs. Este vorba despre social-democratul Adrian Chesnoiu.

Procurorii anticorupție au „suspiciunea rezonabilă” că ministrul, în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, „ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene”.

Subiectele au ajuns apoi la patru candidați „agreați”, trei promovând concursurile, mai spun anchetatorii.

Procurorii mai acuză că, la intervenția directă a ministrului, membrii comisiei l-au promovat pe unul dintre candidați, deși acesta nu obținuse un punctaj corespunzător. Persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe