Sorina Matei, replică TĂIOASĂ la adresa lui Coldea: “MINTE! Crede că România funcţionează doar în baza protocoalelor”

Sorina Matei, replică TĂIOASĂ la adresa lui Coldea: “MINTE! Crede că România funcţionează doar în baza protocoalelor”

Jurnalista Sorina Matei a reacționat la declarațiile lui Florian Coldea, la sfârșitul audierilor din Comisia de control a SRI. Ea a precizat într-o postare că generalul în rezervă minte și că nu există niciun pericol în privința pericolului la care se expune România din cauza faptului că protocoalele SRI au fost anulate.

„Cum minte domnul F. Coldea şi induce cu intenţie în eroare opinia publică.

Domnul F.Coldea crede că, în mod profund greşit şi periculos, că instituţiile României funcţionează doar în baza protocoalelor pe care dânsul le-a făcut şi semnat şi nu în baza legii. Şi dacă nu sunt protocoale atât de dragi şi de ilegale, instituţiile, adicătelea SRI, este în „imposibilitate” să lucreze.

Spun că domnul F. Coldea minte, în sensul că nu există niciun pericol şi nicio imposibilitate, pentru că din martie 2016, după decizia CCR 51/Iuda, potrivit Ordonanţei de Urgenţă trecută repede prin Guvern de doamna Prună într-o vineri seara, SRI a devenit legal chiar organ de cercetare penală în cazurile de siguranţă naţională şi terorism. Deci şi-a extins competenţa legală pe infracţiunile ce ţin de siguranţă naţională.

Aşadar, niciun pericol.

Democraţia este doar pe lege şi supremaţia ei în acord cu respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, definţia „the rule of law”, legea există, dar democraţia nu este pe protocoale ilegale, secrete, care adaugă la lege şi sunt făcute pe sub masă. În plus, Justiţia este un serviciu public, niciodată secret, şi funcţionează doar în baza Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.”, scrie Sorina Matei, pe Facebook.

Florian Coldea a fost audiat joi pentru a doua oară în Comisia parlamentară de control al SRI. La finalul discuțiilor, fostul prim adjunct al directorului SRI a declarat că în acest moment nu mai există protocoale încheiate de Serviciu, ceea ce înseamnă că riscăm să vulnerabilizăm atât securitatea României, cât și securitatea aliaților noștri.