Sorina Matei: Toader trebuia să zboare din funcție până acum / Greșelile făcute de ministrul Justiției

Sorina Matei: Toader trebuia să zboare din funcție până acum / Greșelile făcute de ministrul Justiției

Sorina Matei a susținut că Tudorel Toader ar fi trebuit ”zburat” din funcția de Ministru al Justiției. Toader a declarat că fostul procuror DNA Mircea Negulescu a depus un denunț împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Acest lucru este neadevărat, afirmă Matei, și, chiar dacă ar fi fost devărat, ministrul nu ar fi trebuit să cunoască o astfel de informație și mai ales să o divulge public.

„Dacă am trai intr-o țara normala, ministrul Justiției ar fi trebuit sa zboare din funcție pana acum. 1. Ministrul Justiției a spus ca Negulescu a denunțat-o pe Kovesi. Negulescu nu a denunțat-o pe Kovesi. Iar dacă prin absurd sa zicem ca ar fi denunțat-o, și ar fi avut vreun anumit statut de protecție, ăla era secret iar dezvăluirea lui din dosar in lucru unde urmărirea penală e secreta by the law reprezintă infracțiune. Dar ministrul a ales sa colporteze niște informații false date de gaska sa din instrumentări oricum secrete. El nu are voie sa știe de ce se întâmpla intr-un dosar penal in care urmărirea penală e secreta”, a punctat jurnalista B1 TV, într-o postare pe Facebook.

Aceasta a mai remarcat faptul că ministrul Justiției știe pentru ce faptă va deveni suspect Negulescu, înainte ca Negulescu să devină suspect. De asemenea, comportamentul procuroarei de la Parchetul General care se ocupă de acest dosar reprezintă un motiv întemeiat pentru ca aceasta să fie recuzată: ” 2. Ministrul Justiției a spus ca Negulescu e cercetat pentru represiune nedreapta. Lui Negulescu nu i s-au adus la cunoștința acuzațiile. Dar ministrul Justiției știe dinainte pe ce fapta va deveni suspect Negulescu, înainte ca acesta sa devină suspect. Asta însemnând ca s-au scurs și informații din dosarul in care urmărirea penală e secreta, faza nepublica. Aici are o problema si plângăcioasa procuroare și secția din PG și PG. Și ministrul. 3. Iar plângăcioasa suna direct presa sa comenteze dacă sunt sau nu presiuni intr-un dosar pe care chiar ea îl instrumentează/ faza nepublica iar tot gaska ei da pe surse de 3 zile ca sint presiuni și plânge pe la uși. Adică motiv perfect de recuzare”.

”Nene, ati comis-o. Când nu te duce mintea și te joci cu pistoalele ca Negulescu, îți tragi singur din veselie și prostie un glonț in picior. Culmea e ca și Negulescu a făcut la fel. A dezvăluit la telefon unei rude a unui inculpat din dosar instrumentat/ urmărire penală secreta identitatea unui martor protejat, ceea ce e infracțiune, dar măcar ăla chiar era martor protejat”, a fost concluzia jurnalistei Sorina Matei.