Sorina Pintea scapă definitiv de arestul preventiv. Curtea de Apel a decis cercetarea fostului ministru sub control judiciar (VIDEO)

Sorina Pintea scapă definitiv de arestul preventiv. Curtea de Apel a decis cercetarea fostului ministru sub control judiciar (VIDEO)
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătorii de la Curtea de Apel București au stabilit definitiv, vineri, revocarea măsurii de arestare preventivă a Sorinei Pintea. Fostul ministru va fi cercetat sub control judiciar.

Judecătorii de la CAB au dispus ca Sorina Pintea să fie plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, perioadă în care trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IPJ Maramureş, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de această instituţie ori de câte este chemată.

De asemenea, Sorina Pintea nu are voie să comunice direct sau indirect cu inculpatul Mihai Coste, precum şi cu martorii George Lucian Tudor, Octavian Niculescu, Marius Mihai Barbul şi Dan Botorce.

Sorina Pintea s-a prezentat la Curtea de Apel București, vineri, unde judecătorii au analizat contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii faţă de decizia de arestare preventivă. De menționat că Pintea nu avea cătușe.

Amintim că Pintea, fost ministru al Sănătății în Guvernul Dăncilă, a fost reținută de procurorii DNA, în 29 februarie, după ce ar fi luat, în calitatea sa de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, o mită de circa 30.000 de euro. Tot atunci, ea era arestată preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Contractul din dosar se referă la achiziționarea echipamentelor sanitare specifice luptei cu coronavirusul. Sursele spun că ar fi fost prinsă în flagrant.

Sorina Pintea a devenit ministru al Sănătății în 29 ianuarie 2018, odată cu învestitura Guvernului Dăncilă, și a părăsit portofoliul la momentul 10 octombrie 2019, când cabinetul fostei lidere social-democrate era demis prin moțiune de cenzură.

Fostul ministru câștigase un mandat de senator la alegerile generale din 2016, când a candidat pe listele PSD. Cu toate acestea, în 4 februarie 2017, ea avea să își dea demisia, pentru că dorea să rămână în funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe