Spațiul aerian al Estoniei a fost încălcat din nou de un elicopter rusesc, „un incident extrem de grav și regretabil care este complet inacceptabil”

Spațiul aerian al Estoniei a fost încălcat din nou de un elicopter rusesc, „un incident extrem de grav și regretabil care este complet inacceptabil”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Vladimir Astapkovich

Estonia l-a convocat miercuri pe ambasadorul Rusiei și a protestat formal față de încălcarea spațiului aerian eston de către un elicopter rusesc, incident care a avut loc marți, a anunțat Ministerul eston al afacerilor externe, potrivit Reuters.

Spațiul aerian al Estoniei a fost încălcat din nou de un elicopter rusesc

„Estonia consideră acest lucru un incident extrem de grav și regretabil care este complet inacceptabil”, a declarat Ministerul eston de externe, care a precizat că elicopterul rusesc a zburat fără permisiune deasupra unui punct din sud-estul micuței națiuni baltice.

Nu este primul incident de acest gen. Ambasadorul rus la Tallinn a fost convocat și pe 21 iunie, când partea estonă reclama că un elicopter rusesc i-a încălcat spațiul aerian pentru a doua oară în mai puțin de două săptămâni.

La acel moment, Ministerul eston al afacerilor externe spunea că incidentul „provoacă fără îndoială tensiuni suplimentare și este complet inacceptabil”.

Cu această ocazie, Tallinnul cerea forțelor ruse să părăsească Ucraina.

„Rusia trebuie să înceteze să își mai amenințe vecinii și să înțeleagă că prețul agresiunii lansate de Rusia împotriva Ucrainei este într-adevăr mare”, a adăugat Ministerul eston de externe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)