România se CONFRUNTĂ cu o „prezenţă foarte solidă a SPIONAJULUI RUSESC”. Declarații DURE ale ministrului Teodor Meleșcanu

România se CONFRUNTĂ cu o prezenţă foarte solidă a SPIONAJULUI RUSESC. Declarații DURE ale ministrului Teodor Meleșcanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu,a declarat că România se confruntă cu “o prezentă foarte solidă a spionajului rusesc”.

”Nu ştiu în cifre, dar se simte totuşi o prezenţă foarte solidă în România”, a spus ministrul, vineri,întrebat despre o eventuală intensificare a spionajului rusesc în ţara noastră, potrivit stiripesurse.ro

Totodată, Meleşcanu a comentat poziţia Ambasadei Rusiei la Bucureşti, care a calificat anunţul MAE privind expulzarea unui diplomat rus drept „manifestarea nebuniei politice colective”, Meleşcanu declarând că ”o nebunie politică a fost atactul de la Salisbury”.

”A încerca să spui că atunci când se reacţionează la o nebunie este tot o nebunie, mi se pare greşit (…) Ceea ce s-a întâmplat este un fapt fără precedent în epoca noastră, numai în timpul războiului rece se ajungea la asasinarea unor agenţi care trecuseră de altă parte. Din punctul de vedere strict juridic, o acţiune de folosire a unor substanţe neurotoxice pentru a anihila un agent pe teritoriul altei ţări este o încălcare a Convenţiei internaţionale privind interzicerea folosirii armelor chimice”, a spus Meleșcanu.