Stenograme PNL. Liberalii, către Crin Antonescu: “Spune-ne de Daniel Morar ceva” / Antonescu: “În română sau în engleză?”

Stenograme PNL. Liberalii, către Crin Antonescu: “Spune-ne de Daniel Morar ceva” / Antonescu: “În română sau în engleză?”

Jurnalistul Dan Tapalaga publică pe Facebook un nou set de stenograme PNL, de data aceasta de la ultima ședință de partid, cea de vineri, la care a participat și președintele interimar Crin Antonescu. Este vorba de o videoconferință cu liderii PNL din teritoriu.

Liberalii se consultă cu Crin Antonescu asupra posibilității schimbării lui Daniel Morar de la DNA, dând senzația că pasează “vina” menținerii acestuia în post pe umărul proaspătului remaniat de la justiție, ministrul PSD Titus Corlățean.

În discuția cu Crin Antonescu intervine și Sorin Roșca Stănescu, pentru care procurorii DNA au cerut 10 ani de pușcărie în procesul în care e judecat și Dinu Patriciu, verdictul final fiind amânat pentru 20 august. (Detalii AICI)

Iată în continuare câteva fragmente din stenogramele PNL, iar la finalul materialului varianta integrală:

Crin Antonescu: Cred ca fiecare zi in care Traian Basescu ramane suspendat face din ce in ce mai dificila revenirea sa (…)

Varujan Vosganian: spune-ne de Daniel Morar ceva ….Numai de bine…

Crin Antonescu: In romana sau in engleza? Ca sa stiu sa fac si eu un efort…Da…Deci, mandatele lui Daniel Morar se prelungesc in mod legal de catre ea (n.a. Laura Codruta Kovesi) atata vreme cat decizia ministrului justitiei de a nu face o alta propunere se produce.

Varujan Vosganian: Pai de ce?

Crin Antonescu: Asta nu stiu. Probabil, probabil, n-am discutat chestiunea asta, nu am fost consultat de ministrul justitiei.

Varujan Vosganian: Da’, stai putin, el poate sa fie demis, daca dupa aceea lucrurile se normalizeaza, nu mai trebuie sa mai stam 7 luni cu el, nu?

Sorin Rosca Stanescu: Domnule presedinte, daca imi permiteti, contravine flagrant spiritului legii. Legea spune: doua mandat de cate 3 ani. Si mai sunt posibile prelungiri. Daca se uzeaza de decizie, el poate fi pana la moarte.

Crin Antonescu: Stiu, stiu. Da, suntem in afara unui spirit al legii. Dar suntem in afara in asa fel incat nu putem sa intervenim noi, pentru ca circuitul e clar…

Sorin Rosca Stanescu: Dar decizia asta nu se poate da de catre presedintele interimar?

Crin Antonescu: Nu, nu…

Varujan Vosganian: Nu, dar sa nu se creada ca e un semn de slabiciune din partea noastra, trebuie explicat.

Relu Fenechiu: Toata lumea trebuie sa inteleaga. Nu e vinovata Kovesi aici, aici e vinovat ministrul. Kovesi trebuie sa puna un sef la DNA.

Crin Antonescu: Asta am spus si eu. N-as folosi cuvantul „vinovat”. Probabil ca ministrul justitiei trebuia sa iasa public si sa-si explice, sa-si justifice decizia fata de toti cetatenii interesati. Noi n-avem ce sa explicam…

Varujan Vosganian: Trebuie sa explicam, ca lumea zice ca suntem frati. E adevarat ca mama si tata…„

Noi stenograme PNL