Suceava: Doi slujitori ai Domnului au renunţat la hainele preoţeşti pentru a putea candida la alegerile locale

Suceava: Doi slujitori ai Domnului au renunţat la hainele preoţeşti pentru a putea candida la alegerile locale
Foto: rasunetul.ro

Doi preoți din Fălticeni, județul Suceava au renunțat la hailele de preoție pentru a candida din partea PNL la alegerile pentru primărie, potrivit adevarul.ro.

PNL a anunţat candidatura pentru funcţia de primar a lui Sorin Dorofiese, preot paroh la Parohia Dealul Floreni, care va candida la primăria Dorna Candrenilor.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a transmis prin vocea secretarului eparhial al Arhiepiscopiei, preotul Cornel Oprişan, că preotul Sorin Doroftiese a depus cerere de retragere din preoţie. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a luat act de decizia preotului, la fel ca în cazul preotului Liviu Mihăilă care a hotărât să intre în politică în calitate de candidat PNL.

„Atât timp cât ei încalcă anumite lucruri, se merge conform statutului”, a precizat Cornel Oprişan, nedorind să comenteze mai mult situaţia creată.

Preotul Sorin Dorftiese s-a ocupat de ridicarea unei bisericii monumentale din cărămidă din parohia Dealul Floreni.

În a doua jumătate a lunii februarie a acestui an, preotul Liviu Mihăilă de la Fălticeni a fost anunţat candidat PNL pentru funcţia de primar al municipiului de pe apa Şomuzului.

Declaraţia secretarului eparhial Cornel Oprişan, privind modul în care cele două feţe bisericeşti „şi-au luat liber”, pentru a-şi încerca norocul în politică nu prea seamănă a „autosuspendare” cum a dorit să sugereze Liviu Mihăilă, fiind de fapt un act de demisie unilaterală.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)