Un senator PSD e acuzat că ar fi cerut să fie dus cu elicopterul SMURD la Bucureşti pentru o banală DIAREE / Directorul medical al Spitalului, pentru B1.RO: Parlamentarul a fost diagnosticat cu endocardită. UPDATE/Ce spune politicianul

Un senator PSD  e acuzat că ar fi cerut să fie dus cu elicopterul SMURD la Bucureşti pentru o banală DIAREE / Directorul medical al Spitalului, pentru B1.RO: Parlamentarul a fost diagnosticat cu endocardită. UPDATE/Ce spune politicianul
Foto: Expres Media

UPDATE:Senatorul PSD Virginel Iordache afirmă că nu a făcut „nici o cerere referitoare la un transport preferențial pentru transferul intraspitalicesc”.

„Virginel Iordache a fost internat la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava în data de 14 mai 2019, unde a fost supus unor investigații medicale. Ca urmare a lipsei diagnosticului concludent și fiind suspectat de meningită bacteriană, cu o stare de sănătate vizibil alterată, în data de 16 mai 2019 medicii au hotărât transferul acestuia la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București”.

UPDATE: Directorul medical al Spitalului Județean Suceava a negat categoric informațiile apărute în presa locală. Acesta a declarat, pentru B1.RO, că senatorul Virginel Iordache a plecat cu o suspiciune de diagnostic, iar medicii din Capitală au confirmat diagnosticul. Este vorba despre endocardită, o boală foarte gravă a inimii. Medicul a insistat că nu este adevărată informația potrivit căreia senatorul avea o simplă durere de burtă.

”Domnul senator a plecat cu o suspiciune de diagnostic, a fost investigat la București, s-a confirmat diagnosticul și se face tratamentul. Endocardita este o boală foarte gravă, este o boală a inimii”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean Suceava, pentru B1.RO.

Virginel Iordache, senator de Suceava, a cerut să fie transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Bucureşti, pentru că avea dureri de burtă, susține Obiectiv de Suceava. Contactat de B1.RO, Raed Arafat a insistat că el nu a aprobat elicopterul și nici nu ar fi fost normal să-l aprobe. La rândul său, Adrian Streinu-Cercel a precizat că trebuie să respecte confidențialitatea pacientului, prin urmare nu poate da nicio declarație despre adevărata stare de sănătate a parlamentarului.

Senatorul Virginel Iordache se afla acasă, deşi era mijlocul săptămânii şi ar fi trebuit să fie la muncă, în Bucureşti. El a băut şi a mâncat pe săturate, apoi i s-a făcut rău şi a chemat ambulanţa, care l-a transportat la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, arată sursa citată.

Medicii suceveni au descoperit că Iordache are un enterovirus, deci nimic grav, dar politicianul a ţinut morţiş să ajungă cu un elicopter SMURD la București, mai susține sursa citată.

Parlamentarul a fost transferat cu elicopterul la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde a primit același diagnostic, de virus aerogen, prezentând o formă foarte ușoară. În concluzie, senatorul a fost transferat cu un elicopter SMURD la spitalul bucureștean pentru o durere de cap și un episod de diaree.

Nu vă pot spune absolut nimic, pentru că sunt date care țin de pacient și nu au treabă cu media. Orice pacient beneficiază de confidențialitate totală, motiv pentru care nu vă pot da niciun fel de informații. Nu e persoană publică atunci când are o boală. E o problemă personală și atât”, a ideclarat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, pentru B1.ro.

Eu n-am aprobat elicopterul și nici nu e normal să-l aprob eu. Deci sunt proceduri simple prin dispecerat”, a precizat, la rândul său, Raed Arafat, pentru B1.ro.

Redăm mai jos punctuld e vedere al senatorului PSDVirginel Iordache

Întotdeauna am considerat că sunt lucruri despre care nu poți vorbi in public. Nu poți folosi sănătatea, familia, ta și a altor oameni ca trambulină in cariera pe care dorești să ți-o creezi. Sunt lucruri pe care nu trebuie sa le înveți dintre-o carte . Sunt lucruri care se simt.
Dar ce mi se întâmplă in aceste zile nu am crezut că mi s-ar putea intampla vreodată . Au fost zile care mi-au înnegurat sufletul, zile când mi-am aflat prietenii dar mai ales neprietenii .
Mă gândesc dacă mai rămân sau nu pe facebook. Am considerat întotdeauna ca aceasta pagină poate fi folosită ca o platforma pe care sa schimbam idei, informații sa ne vorbim despre ceea ce ne apropie și nu să ne jignim .
Am fost acuzat de tot felul de netrebnicii pe care le-as fi săvârșit in perioada aceasta cand am o suferință fizică .
Nu scriu aceste rânduri pentru a mă plânge, nici pentru a mă disculpa ci pentru a clarifica niște chestiuni legate de prezentarea trunchiată a unor știri legate de starea mea de sănătate.
Vis-a-vis de articolul apărut zilele trecute, preluat de mai multe agenții, in care se vorbește despre starea mea de sănătate, despre diagnostice, prognosticuri și de folosirea unui elicopter fac următoarele precizări:
-starea mea de sănătate s-a degradat brusc in noaptea de duminică 12.mai. 2019, când am început să am frisoane puternice, dureri de cap și de articulații, foarte intense . Luni 13.mai. 2019 am rămas acasă cu aceleași simptome, crezând că starea mea de sănătate se va ameliora. Luni, noaptea, febra a început sa crească , ajungând la 39,6, durerile de cap și de articulatiii deveniseră aproape insuportabile. In aceste condiții marți 14. Mai.2019 dimineața ( și nu miercuri cum scrie in articolul mincinos) la ora 8.30 m-am prezentat la Urgente la Spitalul SF. Ioan cel Nou din Suceava . Aici am rămas pana in jurul orei 14….?!, timp in care mi s-a administrat un algolcamin injectabil, perfuzii cu B1 si B6, am fost consultat de 2 medici de specialitate . Mi s-a făcut de asemenea un ECO cord, care nu a dezvăluit nimic din cauzele bolii . După aceste examene medicale , am fost informat ca medicii nu știu ce diagnostic să-mi dea că există o polemică medicală și că in seara respectivă voi fi internat la Reumatologie . In toată aceasta perioada starea mea de sănătate se degrada continuu.
La sosirea mea in secția de Reumatologie, medicul mi-a spus că de fapt locul meu nu este acolo ca nu rămân decât peste noapte, pentru ca s-ar putea sa am ceva viral și trebuie sa merg la Infecțioase . Apoi a venit medicul de gardă, de la Infecțioase spunându-mi ca nu as avea simptome de infecțioase, dar dacă as dori, a doua zi m-ar putea interna, dar trebuie sa mă informeze ca pe secție este epidemie de rujeolă . Evident miercuri am fost internat la secția de infecțioase, mi s-a făcut un tratament și mai multe investigații, dar starea mea de sănătate se degrada continuu. Eram suspect de meningită, de o enteroviroza sau o infectie cu mycoplasma și de multe altele pe care nu are rost sa le însir. Noaptea de miercuri spre joi a fost cumplită . Febra a crescut , transpirații puternice si dureri de cap incredibile .
Joi dimineața la vizită ii relatez toate aceste simptome medicului care mă îngrijea și am avut o discuție sinceră cu domnia sa. Mi s-a spus clar ca este o boala infecțioasă, că observâ că starea mea s-a înrăutățit ( slabisem 4-5 kg in trei zile), că in urma hemoculturilor nu se reușise sa se izoleze nimic. Si crede că ar fi bine să fac puncții lombare pentru a elucida enigma meningitei . Pentru ca nu aveam celelate semne specifice meningite, am refuzat punctiie( bine am făcut) . La întrebarea mea ce să fac, in aceste condiții, domnia sa mi-a spus ca poate ar fi mai bine, sa încercam un transfer la o clinică universitară de specialitate, unde exista o mai mare varietate a metodelor de investigație .
Nu s-a pus nicio clipă problema de lipsa de profesionalism, de lipsă de deontologie profesională din partea medicilor și a personalului medical din cadrul Spitalului din Suceava. Ba dimpotrivă tot personalul a dat dovadă de disponibilitate, de profesionalism dar atât s-a putut face la Suceava.
Nu am refuzat nici-un demers medical ( cu excepția celui menționat), nu am pus la îndoială niciun moment capabilitatea medicilor din Spitalul Județean Suceava.
In urma demersurilor făcute de medicul ce mă îngrijea, am primit acordul transferului de la Suceava la Spitalul de boli infecțioase “Matei Balș” din București, iar mijlocul de transport nu putea fi altul, decât salvarea sau elicopterul, deoarece transportul trebuia sa se facă sub supraveghere medicală . Dată fiind starea sănătății mele faptul ca salvarea ar fi făcut cel puțin 6 -7 ore pana la București s-a hotărât sa fiu transferat cu elicopterul in condițiile in care vremea o permitea și elicopterul disponibil. Lucru cu care am fost de acord. Precizez ca nu am dat nici-un telefon, nu am vorbit cu nimeni despre transportul meu, lucruri care pot fi verificate cu ușurintă. De toate aceste aspecte s-a ocupat medicul care mă trata și care a fost mai mult decât corect cu mine . Medicul nu a tratat senatorul ci pacientul, alegând cele mai optime metode pentru a-i conserva starea de sănătate. Din aceste motive dar și din altele ii multumesc din tot sufletul și ii voi rămâne profund recunoscător.La Spitalul “Matei Balș” am fost supus unor ample investigații in urma cărora mi s-a pus diagnosticul de endocardită infecțioasă . O boală pe care nu o doresc la nimeni .
Aceasta este sinteza filmului mult discutatului caz Iordache. Mărturie sunt analizele medicale, fisele de observații, diagnostic etc.
Acum, in final nu pot sa nu mă întreb cât de josnic trebuie sa fii sa minți, sa folosești starea de sănătate a unui om ca armă politică , de ce trebuie să ne comportam in felul acesta?
Mai trebuie făcută o precizare : este firesc oare sa scrii articole (poate la comandă) fără cea mai mică documentare? Las pe cei care citesc sa judece dacă acest comportament se numește jurnalism. Eu, in schimb, îmi rezerv dreptul de a acționa in judecată pe toți cei care au mințit .
Nu pot încheia acest demers fără sa multumesc din tot sufletul,încă o dată, tuturor medicilor, personalului medical din Spitalul “ SF Ioan cel Nou din Suceava care s-a comportat exemplar și pe care ii asigur de întregul meu respect .
Stimate cunoștințe de pe Facebook, acum puteți înjura in cunoștința de cauză . Sa auzim numai și numai de bine!!

Ultima oră
18:04 - CS Hunedoara a oprit vânzarea biletelor la meciul de cupă cu FCSB din cauza pandemiei: „Nu este vina noastră că numărul de cazuri COVID-19 este, din nefericire, din nou în creștere”
17:47 - Francezii primesc o nouă lovitură. Emmanuel Marcon, reacție tranșantă după decizia Elveției de a cumpăra F-35 în detrimentul Rafale
17:38 - Cum reinventează Tesla ștergătoarele de parbriz. Se încheie era modelelor de metal și cauciuc
17:20 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
17:06 - Elena Merișoreanu, mărturii impresionante din spital, bolnavă de COVID-19: Nu știu cum fac față medicii (VIDEO)
16:53 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, la cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani. Demiterea mea, o decizie strict politică. Până la mine, comisarii au lucrat sub presiune politică
16:46 - Specie de insectă nou descoperită în România, numită după Simona Halep. Reacția sportivei
16:40 - Marcel Ciolacu: În România Normală a lui Iohannis și Cîțu, românii sunt iar pedepsiți pentru ca liberalii să-și rezolve războiul pentru putere
16:26 - Candidații pentru Baroul București solicită reluarea examenului. Aceștia spun că proba scrisă s-a desfășurat în zgomot de drifturi și muzică
16:24 - Austria deschide pârtiile de schi doar pentru persoanele vaccinate, testate negativ pentru COVID-19 sau care au trecut deja prin boală