Surse: Dacian Cioloş pleacă din USR și vrea să-și lanseze o nouă platformă politică / Ionuț Moșteanu: Orice încercare de rupere a partidului ar fi o nerozie

Surse: Dacian Cioloş pleacă din USR și vrea să-și lanseze o nouă platformă politică / Ionuț Moșteanu: Orice încercare de rupere a partidului ar fi o nerozie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș ar urma să-și anunțe demisia din USR. Alți apropiați de-ai săi vor pleca, de asemenea, din formațiune. Există zvonuri că acesta vrea să-și înființeze o nouă platformă politică. Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat că orice încercare de rupere a USR ar fi o nerozie.

Surse: Cioloș pleacă din USR

Dacian Cioloș ar urma să plece din USR, susțin surse din partid citate de News.ro. Vor demisiona, de asemenea, și câțiva apropiați de-ai săi, cel mai probabil europarlamentari.

Totul în contextul în care de mai mult timp există zvonuri că Dacian Cioloș vrea să înființeze un nou partid.

Cioloş şi-a dat demisia de la conducerea USR pe 7 februarie, după ce Biroul Național i-a respins prin vot planul reformă. Șefia interimară a fost preluată de Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, iar acum partidul se pregătește de congres.

După demisia lui Cioloș, alte câteva sute de membri au plecat și ei din partid.

Moșteanu, despre eventuala rupere a USR

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat, luni, că în şedinţa conducerii partidului s-a discutat despre o posibilă demisie a lui Dacian Cioloş și despre întâlnirea pe care acesta a avut-o la Bruxelles, cu mai mulți europarlamentari ai partidului.

„Ne-au confirmat că au fost aceste discuţii, că au fost nemulţumiri şi de asemenea, colegii din Biroul Naţional care au fost acolo ne-au confirmat că nu există perspectiva ruperii, a scindării, a plecării”, a afirmat Moșteanu, citat de News.ro.

Acesta a ținut să sublinieze că partidul PLUS nu mai există, el fiind radiat din registrul partidelor.

„Din punctul meu de vedere, orice încercare de rupere a acestui partid ar fi un serviciu direct făcut celor de la PSD şi PNL, cred că ar fi o nerozie să rupă cineva USR-ul”, a mai precizat Moşteanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev