Surse: Guvernul Grindeanu va ABROGA ordonanța 13, dar pregătește și o lovitură pentru foștii miniștri tehnocrați

Surse: Guvernul Grindeanu va ABROGA ordonanța 13, dar pregătește și o lovitură pentru foștii miniștri tehnocrați

Guvernul PSD-ALDE a început duminică, la ora 14.00, o ședință de urgență în care va lua o decizie în legătură cu ordonanța de urgență ce modifică legislația penală. Inițial, guvernanții au luat în calcul două variante: prorogarea, adică amânarea aplicării ordonanței, sau abrogarea, adică retragerea completă a actului. Se pare că aceștia au decis deja să abroge ordonanța de urgență.

Se pare, însă, că aceștia mai pregăsesc o măsură: vor să ceară desecretizarea stenogramelor ședinței în care au adoptat această OUG, dar și a ședințeiîn care fostul guvern tehnocrat a adoptat tot o ordonanță de urgență ce viza tot modificarea codurilor.

Este nevoie de a avea totuşi o concordanţă între ceea ce însemană deciziile CCR şi cadrul legal (…) O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide pornind de la deciziile CCR şi de la forma pe care o avem, poate excluzând acel prag de 200.000 de lei, astfel încât după dialogul pe care sper să-l am, în cel mai scurt timp să trimitem un proiect de lege spre Parlament, pentru punerea în concordanţă a deciziilor CCR cu cadrul legal”, maianunțase Grindeanu,la declarația de presă de sâmbătă seară.