SURSE: Mihai Fifor ar fi propunerea de premier pe care urmează să o facă PSD și ALDE

SURSE: Mihai Fifor ar fi propunerea de premier pe care urmează să o facă PSD și ALDE
foto:www.BN24.ro

Social-democrații au decis, alături de partidul ALDE să îi propună lui Klaus Iohannis ca senatorul de Arad, Mihai Fifor să ocupe funcția de premier, convinși fiind că liderul PSD, Liviu Dragnea, nu va avea șanse să fie acceptat de președinte. Potrivit EVZ, Fifor este prima opțiune pe lista PSD după Liviu Dragnea și omul în care șeful social-democraților ar avea încredere. Liviu Dragnea va fi președintele Camerei Deputaților, iar Călin Popescu Tăriceanu va rămâne șef la Senat.

Mihai Fifor, în vârstă de 46 de ani a intrat în Parlament în 2012. Acesta a fost senator de Dolj și a cunoscut o ascensiune rapidă în PSD. A condus comisia parlamentară de anchetă a terenurilor de la Nana și a fost propulsat de Dragnea la șefia PSD de la Senat, funcție pe care în trecut au deținut-o lideri marcanți precum Ion Iliescu și Ilie Sârbu, informează EVZ.

Fifor este licențiat în Filosofie, a absolvit Facultatea de Litere și Istorie a Universității Craiova și deține un master în literatura română. În 2003, Fifor a devenit doctor în antropologie socială.

Liviu Dragnea a precizat că nu există nicio listă cu propuneri, fiindcă va fi o singură propunere: "Am văzut şi în timpul campaniei electorale, erau alte nume, ca posibili premieri. După alegeri au apărut alte nume ca posibili premieri. Nu există nicio listă scurtă. Ştiţi foarte bine şi dumneavoastră că sunt unii care se autopropun pe la televiziuni şi dau pe surse, sau sunt alţii pe care-i inventează alţii. Nu vă luaţi după asta", a declarat Liviu Dragnea, în conferinţă de presă, el fiind întrebat dacă numele vehiculate în presă cu privire la variantele de "posibili premieri ai PSD, Sorin Grindeanu, Mihai Fifor şi Vasile Dîncu" se află pe o "listă scurtă" a sa.

"Plec în continuare de la prezumţia de bună credinţă. Eu sunt un om responsabil, nu am de gând să promovez un conflict inutil, vom merge foarte cinstit cu o propunere care să poată să fie acceptată şi care din punct de vedere matematic şi politic să nu poată să fie refuzată. Sper ca preşedintele României să respecte regulile sfinte ale democraţiei şi votul popular. (…) Eu sper că nu va refuza. Nu va avea niciun motiv constituţional să refuze această propunere. (…) Eu nu am de gând să încalc nicio lege, PSD nu are de gând să încalce nicio lege", a susţinut Dragnea.

Urmăriți B1TV.ro și pe