Surse: Se pregătește o remaniere largă a Guvernului. Ar fi vizate portofoliile de la Educație, Finanțe, Externe și Cultură

Surse: Se pregătește o remaniere largă a Guvernului. Ar fi vizate portofoliile de la Educație, Finanțe, Externe și Cultură
Foto: gov.ro

Guvernul Ponta ar pregăti o remaniere largă, potrivit unor surse citate de B1 TV.

Remaniereea vine în contextul eșecului de la alegerile prezidențiale a lui Victor Ponta, dar și după ce Călin Popescu Tăriceanu a anunțat ieri că Partidul Liberal Reformator va intra la guvernare.

În prezent, potrivit surselor citate, se poartă negocieri cu privire la miniștrii care ar trebui înlocuiți. Rămâne de văzut ce ministere vor reveni celor de la PLR, partid care nu este încă înregistrat.

Remanierea guvernamentală ar viza patru ministere. Unul dintre ele este ministerul de Externe, de la conducerea căruia tocmai a demisionat Teodor Meleșcanu. Aici ar urma să fie numit un ministru interimar pentru 45 de zile.  De asmenea, ar mai fi vorba și despre ministerul Culturii, unde sâmbătă expira interimatul lui Victor Ponta, iar cei de la UDMR ar trebui să facă o propunere de ministru.

Potrivit surselor citate, vizate de remaniere sunt și ministerele Finanțelor și Educației. Atât Ioana Petrescu, cât și Remus Pricopie au fost criticați în nenumărate rânduri în ultimele luni. Petrescu a primit critici pentru că deseori s-a încurcat în cifre, dar și pentru episodul MTO, iar Pricopie, printre altele, pentru scandalul manualelor de la începutul anului școlar.

Tags: