Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate

Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
Aglomerație de mașini / Foto: Pexels.com

Ministrul Mediului are în vedere o măsură pentru șoferii caredoresc să intre cu mașinile în parcurile naturale. Aceștia ar putea avea parte de o adevărată surpriză, dacă merg în vacanțe și doresc să ajungă cu autoturismul cât mai aproape de natură.

Tanczos Barna are în vedere o măsură prin care autoturismele care intră în parcurile naturale să fie confiscate. Totodată, ministrul ia în calcul și o serie de sancțiuni mai dure pentru șoferii care încalcă aceste reguli.

Mașinile care intră în parcurile naturale ar putea fi confiscate

Tanczos Barna spune că va propune înăsprirea măsurilor și sancțiunilor aplicate celor care intră cu mașina în parcurile naturale. Astfel, ministrul Mediului dorește să obțină o reducere a numărului de persoane care realizează aceste practici, numărul fiind tot mai mare la nivel național.

Voi propune înăsprirea pedepselor şi măsuri noi prin care să descurajăm această activitate care începe să se generalizeze la nivel naţional.

Va fi nevoie de măsuri dure similare cu cele care sunt aplicate în domeniul deşeurilor, adică confiscarea mijloacelor de transport care nu respectă de exemplu legislaţia privind transportul deşeurilor, măsuri similare să fie aplicate şi în cazul în care cineva intră în Parcul Naţional fără autorizaţie şi intră în zone în care accesul cu aceste mijloace de transport este interzis”, a explicat Tanczos Barna.

Ce sancțiuni primesc românii care merg cu mașina în parcurile naturale

Amenzile pentru șoferii care aleg să intre cu mașinile în parcurile naturale nu sunt deloc mici. Aceștia pot fi sancționați cu sume de până la 25.000 de lei, iar în țară până acum au fost aplicate și sancțiui de 10.000 de lei.

Sancţiunile sunt mari de la 5000 la 25.000 de lei, colegii noştri au aplicat inclusiv sancţiuni de 10.000 de lei care au fost şi recuperate, dar văd că acest lucru nu este suficient”, a declarat ministrul Mediului, potrivit Digi24.