Tăriceanu visează cai verzi pe pereţi: Vrea să obţină un scor IMENS la europarlamentare. Cine va fi în capul listei

Tăriceanu visează cai verzi pe pereţi: Vrea să obţină un scor IMENS la europarlamentare. Cine va fi în capul listei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ALDE pare să-şi fi stabilit ținta pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Liderul formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă seară că le va susţine pe Renate Weber şi Norica Nicolai pentru locurile 1 şi 3 pe listele la europarlamentare.

De asemenea, el a anunţat că partidul său speră să obţină peste 15%, adică cel puţin 6 europarlamentari.

„Ne-am propus să obţinem peste 15% şi şase membri în Parlamentul European. (…) Vă pot spune că, (…) pentru locurile 1 şi 3, în momentul ăsta, preferinţele sau, dacă vreţi alegerea mea, se îndreaptă către cele două colege ale noastre, Renate Weber şi Norica Nicolai”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Poiana Braşov, potrivit Agerpres.

Liderul ALDE a spus că nu există o decizie oficială luată în acest sens la nivelul partidului, dar şi-a exprimat speranţa că punctul său de vedere va fi „îmbrăţişat de cât mai mulţi colegi”.

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac