Tăriceanu: Cererea DNA nu respectă regulile de comunicare între instituții. Aștept solicitarea de la Ministerul Justiției (VIDEO)

Tăriceanu: Cererea DNA nu respectă regulile de comunicare între instituții. Aștept solicitarea de la Ministerul Justiției (VIDEO)
Foto; B1 TV

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului, că solicitarea Parchetului de a trasmite dosarele privind aleșii penali nu respectă regulile de comunicare dintre instituții, relatează B1 TV.

Astfel, Tăriceanu cere ca solicitarea să fie trimisă de Ministerul de Justiției, spunând totodată că, de îndată ce se vor respecta regulile, Senatul va pune la dispoziție actele cerute fără nicio problemă.

Președintele Senatului a precizat că printre actele pe care le va timite DNA-ului, imediat ce se reglementează problema comunicării, se numără hotărârile Biroului Permanent, dezbaterile de la nivelul Comisiei Juridice, propunerile și hotărârile Plenului.

Întrebat ce o să facă în cazu senatorului Dan Șova unde nu există o hotărâre luată, Tăriceanu a răspuns: „Nouă ni s-au cerut toate documentele pe care le avem, noi le punem la dispoziție doar pe cele pe care le avem”.

Procurorii DNA au cerut marți senatului toate actele suplimentare în cazul aleșilor penali, în special în cazul lui Dan Șova. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că solicitarea DNA trimisă Senatului este una inedită, dar că nu va întâmpina „opreliști”. (Detalii AICI și AICI)

Tăriceanu spune că solicitările DNA nu respectă regulile

Ultima oră
07:48 - SUA promite un răspuns colectiv împotriva Iranului, după atacul asupra Mercer Street. Antony Blinken: Ne coordonăm cu Regatul Unit, Israel, România și alte țări
07:13 - Cătălin Chirilă și Victor Malachi, pe locul 5 în finala olimpică de Canoe dublu pe 1.000 m
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)