Tăriceanu îl CONTRAZICE pe Dragnea: „Isărescu a dat explicații curpinzătoare” – Inflația, motiv de DISPUTĂ în coaliția PSD-ALDE?!

Tăriceanu îl CONTRAZICE pe Dragnea: Isărescu a dat explicații curpinzătoare - Inflația, motiv de DISPUTĂ în coaliția PSD-ALDE?!

Mugur Isărescu i-a explicat lui Tăriceanu de unde provine creșterea accelerată a inflației în ultimele luni.

Audiat joi în Parlamentul României, la cererea expresă a lui Liviu Dragnea și a șefului Senatului, guvernatorul BNR a spus că cea mai mare inflație din 2013 incoace s-a produs din cauza greșelilor financiare făcute de executiv. Practic, Isărescu a acuzat voalat că din cauza creșterilor salariale ale bugetarilor inflația a ajuns la 5%. (Detalii AICI)

Dacă Dragnea s-a arătat iritat și dezamăgit de explicațiile lui Isărescu (Detalii AICI), Călin Popescu Tăriceanu a fost ulţumit şi chiar l-a folosit drept exemplu pe acesta atunci când a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă preţul benzinei a crescut sau nu în ultimul an.

„Preţurile nu le stabileşte Guvernul. Se stabilesc pe cerere şi ofertă. Am vorbit ieri pe tema inflaţiei. Isărescu a dat explicaţii cuprinzătoare. Aşa avem explicaţia pe evoluţia unor preţuri”, a spus Tăriceanu, potrivit stiripesurse.ro