Tăriceanu: Preşedintele Iohannis joacă politic problema revocării procurorului şef al DNA 

Tăriceanu: Preşedintele Iohannis joacă politic problema revocării procurorului şef al DNA 

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi al ALDE, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că „joacă politic” problema revocării procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

De asemenea, preşedintele ALDE consideră că este foarte grav că şeful statului s-a antepronunţat şi că Iohannis nu întârzie cu răspunsul la cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, informează Agerpres.

Tăriceanu a adăugat că, în cauzul deciziei pe care preşedintele o are de luat, ste vorba de două chestiuni: aspectul juridic şi aspectul politic, susţinând că din punct de vedere juridic argumentele ministrului Justiţiei sunt imbatabile.

”N-aş putea să spun că întârzie. Ca să fiu corect, abia la sfârşitul săptămânii trecute, vineri parcă, a primit documentele de la CSM. Nu se poate spune că întârzie. Altceva pot să spun. Preşedintele în loc să-şi ia o marjă de rezervă şi să fi spus, în momentul în care Ministrul Justiţiei a cerut revocarea, să fi spus ‘da, o să stau să analizez solicitarea de revocare, argumentele propuse’, domnia sa s-a şi pronunţat că nu consideră că este necesară revocarea, ceea ce după părerea mea este o greşeală. Din punct de vedere politic, a juca această această chestiune politic intră într-o contradicţie flagrantă cu rolul constituţional al preşedintelui, care, prin Constituţie, este chemat să vegheze la respectarea Constituţiei. Ministrul Justiţiei a invocat drept argument pentru revocare, consider eu că este argumentul principal pentru revocare, nu ştiu dacă împărtăşeşte punctul meu de vedere, dar el a invocat tocmai faptul că procurorul şef al DNA, care trebuie să fie un om al legii, a încălcat grav Constituţia în repetate rânduri. Deci preşedintele ce face, se derobează de la acest rol esenţial pe care-l are, numai de dragul clienţilor politici şi al simpatizanţilor? Este foarte grav”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.