Tăriceanu: Nu putem arăta egoismul vecinilor în problema refugiaților. România trebuie să dea dovadă de soalidaritate în cadrul UE (VIDEO)

Tăriceanu: Nu putem arăta egoismul vecinilor în problema refugiaților. România trebuie să dea dovadă de soalidaritate în cadrul UE (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, referindu-se la problema refugiaților, că România trebuie să dea dovadă de solidaritate în cadrul Uniunii Europene și că trebuie să răsplătim eforturile pe care UE le-a făcut pentru țara noastră.

”Trebuie să înțelegem că prin atitudinea noastră, într-un fel răsplătim eforturile pe care Uniunea Europeană le-a făcut pentru România. Unii au tendița să uita eforturile pe care le-a făcut UE, atât în faza de preaderare, cât și în momentul de față. Cred că atunci când primești, trebuie să dai și înapoi, sa arăți măcar că faci un efort. Întotodeauna la UE s-au găsit căi pentru că sunt oameni care au experiența politică să găsească soluția de compromis. România trebuie să dea dovadă de soalidaritate în cadrul UE”, a declarat Tăriceanu, care a spus și că România nu poate arăta același egoism ca al vecinilor, în problema refugiaților.

Șeful Senatului a mai precizat că fixarea unui mandat rigid nu ajută la negocieri.

”Fixarea unui mandat rigid nu ajută la negocieri. Eu cred că la negocieri, dacă vrei să ai o posibilitate de a ieși onorabil de la negocieri, nu trebuie sa mergi cu o formulă de nediscutat. Cred că România trebuie să faca dovada că este dispusă la un efort care să se bazeze pe capacitățile pe care le avem”, a mai spus președintele Senatului.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ar fi utilă o dezbatere în Parlament pe tema crizei refugiaților.

”Întotodeauna, în toate țările democratice din Europa, când sunt astfel de probleme ridicate la nivel național, o dezbatere în Parlament nu este exclusă și este utilă”, a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu: Nu putem arăta egoismul vecinilor în problema refugiaților