Tăriceanu: Propunerile Gavrilescu la Mediu și Gerea la Energie au fost aprobate de comitetul executiv al PLR

Tăriceanu: Propunerile Gavrilescu la Mediu și Gerea la Energie au fost aprobate de comitetul executiv al PLR

Comiterul Executiv al PLR a aprobat, duminică, propunerea ca Graţiela Gavrilescu să conducă Ministerul Mediului, iar Andrei Gerea să conducă Ministerul Energiei comasat cu Ministerul IMM, a anunţat preşedintele PLR Călin Popescu Tăriceanu.

”Decizia Comitetului Executiv a fost de a recomanda ca din nou Guvern să facă parte Graţiela Gavrilescu, care să conducă Ministerul Mediului şi Apelor şi Andrei Gerea care să conducă Ministerul Energiei comasat cu mediul de afaceri”, a precizat Tăriceanu.

El a mai spus că dezbaterile din Comiterul executiv s-au axat pe faptul ca prezenţa PLR în Guvern să nu fie formală, ci să fie consistentă şi să se manifeste pe promovarea unor principii şi valori liberale, care să sprijine mediul de afaceri.

Întrebat în legătură cu faptul că noul Minister al Energiei şi IMM-urilor nu este cuprins în Guvern ca un ordonator principal de credite, Tăriceanu a arătat că noul minister va fi ordonator principal de credite, fiind minister cu statut deplin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu