Tăriceanu acuză Parlamentul European de dezinformare: O să trimit o scrisoare în care să îmi arăt nemulţumirea

Tăriceanu acuză Parlamentul European de dezinformare: O să trimit o scrisoare în care să îmi arăt nemulţumirea

Parlamentul Europeana a adoptat prin vot, marţi, o rezoluţie prin care se manifestă îngrijorarea privind modificarea legislației penale și judiciare, avertizând că există riscul subminării independenței justiţiei și a acţiunilor anticorupţie în România.

Acest lucru a fost aspru criticat de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a acuzat Parlamentul European de dezinformare şi a anunţat că va trimite o scrisoare familiei politice ALDE pentru a îşi manifesta nemulţumirea privind votarea acestei rezoluţii de către unii din membri formaţiunii.

O decizie care l-a nemulţumit în special pe Călin Popescu Tăriceanu este aceea de a scoate din text prevederea privind protocoalele secrete.

”Nu există o informare echilibrată, nu e nicio referire la autoritățile române. Nu e poziția Guvernului, a Parlamentului. E nefiresc. E total dezechilibrat, subiectiv, mă dezamăgește profund. Le voi trimite celor din grupul ALDE să îmi manifest nemulțumirea față de cei care au votat-o, nu toți, doar cei care au votat-o. S-a scos prevederea referitoare la protocoalele secrete. În rezoluția Parlamentului European a picat la vot această prevedere. Ni se poate indica, în mod concret, care e prevederea din legile justiției care face Comisia să spună că facem un pas înapoi?”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.