Tăriceanu acuză Parlamentul European de dezinformare: O să trimit o scrisoare în care să îmi arăt nemulţumirea

Tăriceanu acuză Parlamentul European de dezinformare: O să trimit o scrisoare în care să îmi arăt nemulţumirea

Parlamentul Europeana a adoptat prin vot, marţi, o rezoluţie prin care se manifestă îngrijorarea privind modificarea legislației penale și judiciare, avertizând că există riscul subminării independenței justiţiei și a acţiunilor anticorupţie în România.

Acest lucru a fost aspru criticat de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a acuzat Parlamentul European de dezinformare şi a anunţat că va trimite o scrisoare familiei politice ALDE pentru a îşi manifesta nemulţumirea privind votarea acestei rezoluţii de către unii din membri formaţiunii.

O decizie care l-a nemulţumit în special pe Călin Popescu Tăriceanu este aceea de a scoate din text prevederea privind protocoalele secrete.

”Nu există o informare echilibrată, nu e nicio referire la autoritățile române. Nu e poziția Guvernului, a Parlamentului. E nefiresc. E total dezechilibrat, subiectiv, mă dezamăgește profund. Le voi trimite celor din grupul ALDE să îmi manifest nemulțumirea față de cei care au votat-o, nu toți, doar cei care au votat-o. S-a scos prevederea referitoare la protocoalele secrete. În rezoluția Parlamentului European a picat la vot această prevedere. Ni se poate indica, în mod concret, care e prevederea din legile justiției care face Comisia să spună că facem un pas înapoi?”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)