Teodor Meleșcanu, prima REACȚIE după s-a ales cu DOSAR PENAL pentru că şi-ar fi numit fiul consul la Strasbourg

Teodor Meleșcanu, prima REACȚIE după s-a ales cu DOSAR PENAL pentru că şi-ar fi numit fiul consul la Strasbourg

Teodor Meleşcanu a avut, joi, prima reacţie, după ce Parchetul General a început o urmărire penală in rem, după o plângere depusă pe numele său pentru că şi-ar fi numit fiul consul la Strasbourg.
Ministrul Afacerilor Externe a declarat că toate numirile făcute de Guvern privind consulii generali au respectat prevederile legale.

Meleşcanu a spus că nu a fost notificat cu privire la acest dosar.

„Am aflat din presă ştirea că Parchetul General a deschis un dosar in rem în legătură cu numirea unui consul general la Strasbourg. (…) Eu, personal, n-am fost informat în niciun fel în legătură cu chestiunea asta”, a afirmat, pentru Agerpres, ministrul

Şeful diplomaţiei române a dat asigurări că, în procesul numirii consulilor generali, este respectată legislaţia.
„Vreau să vă asigur că toate numirile de către Guvernul României, care se fac de către Guvernul României privind consulii generali, inclusiv a celui de la Strasbourg, s-au făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale”, a mai spus Meleşcanu.

Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane şi abuz în serviciu, după ce a fost depusă o plângere penală pe numele ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat Biroul de Presă al Parchetului General.

Procurorii au demarat ancheta după ce Bazil Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia, a reclamat că nu a fost numit în postul de consul la Strasbourg deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016, iar în schimb numit a fost fiul vitreg al ministrului Meleşcanu (Detalii AICI).