Titus Corlăţean: Atacarea la CCR a organizării referendumului riscă să îl coste definitiv pe Băsescu

Titus Corlăţean: Atacarea la CCR a organizării referendumului riscă să îl coste definitiv pe Băsescu

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat joi că atacarea la Curtea Constituţională a legii de organizare a referendumului, de către PDL, riscă să îl coste mult pe preşedintele suspendat Traian Băsescu.

„PDL a făcut o greșeală uriașă care riscă să-l coste definitiv pe Traian Băsescu în politică. Să te împotrivești să se prelungească programul cu patru ore, mi se pare o chestie condamnabilă. Ceea ce a făcut azi PDL îi încurcă viața lui Băsescu”, a spus Corlăţean la DIGI24.

Ministrul a criticat strategia de campanie a PDL și acuzaţiile că prin prelungirea programului s-ar întâmpla ceva peste noapte.

”Să nu laşi pe român să vină la vot mi se pare o chestiune absolut condamnabilă”, a subliniat el. „PDL îndeamnă oamenii să nu iasă la vot, președintele vrea altceva. Când nu ai o strategie unitară și când nu știi cum să gestionezi o campanie, pierzi. Lumea va ieși la vot, dar vei pierde pentru că nu ai credibilitate.”

Titus Corlăţean a subliniat că, indiferent de rezultatul final, soluţia trebuie să aibă legitimitate, printr-o exprimare clară, masivă a cetăţenilor României şi atunci nimeni nu va mai putea să conteste ceva.

”Trebuie clarificate apele. Cei care pierd sunt cetățenii. Este o miză foarte mare pentru societatea românească”, a conchis Corlățean.