Tolontan: Udrea trebuie judecată pe probele aduse în instanță, nu pe părerea mulțimii. Cu cât e mai nervos DNA în materie de Elena Udrea, cu atît cazul devine mai neclar

Tolontan: Udrea trebuie judecată pe probele aduse în instanță, nu pe părerea mulțimii. Cu cât e mai nervos DNA în materie de Elena Udrea, cu atît cazul devine mai neclar

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că ”după soluția de infirmare a rechizitoriului întocmit de Alina Stoica în Gala Bute, am sesizat CSM”.

În acest context, jurnalistul Cătălin Tolontan se întreabă de ce n-a spus Kovesi în decembrie 2013 că a reclamat-o pe Alina Stoica la CSM, „atunci cînd i-a fost infirmat rechizitoriul?!”

“În momentul sentinței definitive în Gala Bute ne vom da seama dacă Stoica a avut sau nu dreptate cînd a opinat că doar Rudel Obreja este responsabil. Însă de a tăcut Kovesi atîta vreme? De ce a tăcut cînd președintele Traian Băsescu ștergea pe jos cu acest dosar și cu toți cei care aveau dubii asupra lui?”, scrie jurnalistul pe tolo.ro.

Totodată, Tolontan amintește și de pensionarea “bruscă” a procuroarei Marianei Alexandru, chiar înainte de terminarea celebrului dosar “Gala Bute” .

“Dar Mariana Alexandru ce a făcut de s-a pensionat brusc, în septembrie 2014, taman cînd să termine același dosar? Echipa procuroarei și a ofițerilor judiciari a fost pulverizată, iar în spate au rămas niște versiuni compromițătoare sau eroizante și cam atît. Puțin totuși, pentru un adjunct de șef de secție DNA și după o carieră de peste 30 de ani de magistratură.”, mai scrie Tolontan.

Jurnalistul a ridicat mai multe semne de întrebare privind reținerea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute. Acesta consideră că fostul ministru trebuie judecată exclusiv pe probele aduse în instanță, nu pe părerea mulțimii, afirmând că nervozitatea DNA în “materie” de Udrea e suspectă.

“Declarația de azi a Laurei Kovesi vine în linie cu mișcările supraturate lansate din ianuarie 2015 împotriva Elenei Udrea. De fapt, nu e o intervenție împotriva lui Stoica, ci împotriva lui Udrea, despre care se înțelege că a avut protecție în interiorul DNA. Cam așa se comportă sistemele cazone. După inactivitate, se intră în agitație. Iar în această falie dintre inerție și euforie se strecoară, de regulă, erori sau chiar abuzuri.

Ca și în cazul Alinei Stoica, Alinei Bica sau Elenei Udrea, că e limpede că nu s-au grupat degeaba ele în același pol de interese, nu avem nici un motiv să îl apărăm pe fostul ministru al turismului. Dar Udrea trebuie judecată exclusiv pe probele aduse în instanță, nu pe părerea noastră sau a mulțimii despre ea. Cu cît e mai nervos DNA în materie de Elena Udrea, cu atît cazul devine mai neclar.

Și noi mai curioși ca să aflăm ce s-a întîmplat de fapt cu dosarul Gala Bute. Pentru că s-ar putea să aflăm ceva mai important decît soarta unui simplu caz.”, concluzionează Cătălin Tolontan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)