Eugen Tomac, după cazul care a şocat România: „O să le cer colegilor mei din PMP să inițieze, în Parlament, o comisie de anchetă cu privire la evenimentele de astăzi”

Eugen Tomac, după cazul care a şocat România: O să le cer colegilor mei din PMP să inițieze, în Parlament, o comisie de anchetă cu privire la evenimentele de astăzi
Foto: Eugen Tomac

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a reacţionat vineri seară după cazul care a şocat România când autorităţile au intervenţie în forţă şi au ridicat o fetiţă speriată din locuinţa asistentului maternat are a crescut-o pentru a o da unei familii din SUA care o adoptase.

Acesta s-a declarat revoltat şi furios de cele petrecute şi a anunţat că va cere colegilor din PMP să iniţieze în Parlament o comisie care să cerceteze ce a dus la evenimentele de vineri.

„În fața brutalității autorităților române, care au luat cu forța o fetiță de 8 ani de lângă familia ce o crescuse, mă încearcă sentimente de revoltă și de furie.

Ca tată, pot spune că nimic nu justifică o agresiune din partea oamenilor legii asupra unui copil nevinovat.

Ca politician, cred că drama de astăzi este dovada eșecului actualei puteri și a tarelor care există în sistemului de justiție. Nu mergi în casă peste niște copii cu poliția echipată de intervenție, nu bruschezi tu, procuror sau polițist, o fetiță speriată de o asemenea desfășurare a forțelor de ordine.

O să le cer colegilor mei din PMP să inițieze, în Parlamentul României, o comisie de anchetă cu privire la evenimentele de astăzi. Cei vinovați trebuie să plătească și trebuie să ne asigurăm că asemenea lucruri nu se vor mai întâmpla în țara noastră.

Nicio acțiune sau o normă legală nu poate să fie deasupra drepturilor copilului!”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Reamintim că o fetiţă a fost luată cu forţa de poliţişti de lângă familia care a crescut-o ani de zile ca să fie trimisă în SUA, la o altă familie adoptivă. Fata, care de la 9 luni se află în casa familiei Șărămăt, s-a agăţat chiar şi de hainele femeii care a luat-o de la orfelinat şi a crescut-o, a plâns şi a strigat după ajutor. (DetaliiAICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo
18:39 - „Doamne, hai că nu suntem pierduți!”. O ambulanță blocată în zăpadă a fost împinsă de un grup de petrecăreți. Tinerii au mers 2 kilometri prin viscol pentru a ajunge la autospecială (VIDEO, FOTO)