Traian Băsescu a făcut publică stenograma discuției cu Victor Ponta, după ce liderul PSD a negat că i s-a oferit funcţia de premier (VIDEO)

Traian Băsescu a făcut publică stenograma discuției cu Victor Ponta, după ce liderul PSD a negat că i s-a oferit funcţia de premier (VIDEO)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a negat, duminică seară, că preşedintele Traian Băsescu i-a propus funcţia de prim-ministru după demisia lui Emil Boc. În replică, Traian Băsescu a prezentat stenograma discuţiei pe care a avut-o cu Victor Ponta.

Domnul Băsescu spunea zilele trecute că stabilise numirea lui Ungureanu încă din decembrie ca prim-ministru şi că nu ar fi numit pe cineva din USL sau pe mine premier. Deci, declaraţia din seara aceasta este o declaraţie de duminică seara, la restaurant. Nu este nimic adevărat în această declaraţie. E ca duminică seara, la cârciumă, când te lauzi sau inventezi„, a mai declarat liderul PSD.

La scurt timp după ce Traian Băsescu a declarat, la emisiunea „La Taifas cu Ion Cristoiu„, de pe B1 TV, că i-a propus lui Victor Ponta funcţia de premier, liderul PSD a declarat, la RTV, că preşedintele minte.

Vezi AICI interviul integral cu Traian Băsescu, „La Taifas cu Ion Cristoiu”

În timpul emisiunii, Ion Cristoiu i-a spus preşedintelui că Ponta neagă, motiv pentru care Traian Băsescu i-a înmânat jurnalistului stenograma discuţiei pe care a avut-o cu Victor Ponta. Rugămintea preşedintelui a fost ca jurnalistul să nu prezinte documentul în timpul emisiunii, ci când va ajunge înapoi la sediul B1 TV.

Ca să nu pierdem vremea, eu vă dau stenograma și dumneavoastră după ce ajungeți la post o faceți publică”, a declarat președintele.

Traian Băsescu prezintă stenograma discuției cu Victor Ponta

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_17017').select();" id="embed_text_17017" />

Ulterior, Ion Cristoiu a prezentat, în cadrul aceleiaşi emisiuni, câteva fragemente din stenograma respectivă, în care se discută despre funcţia de premier.

Președintele Traian Băsescu ia cuvântul, răspunde Crin Antonescu imediat care zice „Bună seara”…apoi intervine președintele României și spune la un moment dat: „Nu excludem posibilitatea ca domnul Ponta să fie desemnat prim ministru, dacă ar dori acest lucru, știu că este pregătit, are program, deci totul ține de cum reușimsă formăm majoritățile”, apoi se referă la cererea de demisie a președintelui. La aceasta Crin Antonescu răspunde: „Asta glumim cu varianta Ponta…”, Ponta n-a răspuns, răspunde Crin Antonescu, e un dialog președinte-Crin Antonescu, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu.

În continuare, jurnalistul a prezentat discuția dintre președintele Traian Băsescu și liderul PC, Daniel Constantin.

Daniel Constantin: „Eu mă așteptam ca la începutul discuției noastre să veniți cu o propunere, pentru că până la urmă dumneavoastră ne-ați invitat la dicuții și dumneavoastră…”

Traian Băsescu: „Eu v-am făcut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim ministru”.

Daniel Constantin: „Am înțeles. O notăm ca pe o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degrabă…”

Traian Băsescu: „Nu…”

Daniel Constantin: „O posibilitate. Am înțeles că este o propunere. Noi credem că alegerile anticipate (…)”

Potrivit jurnalistului, până la acest moment, liderul PSD Victor Ponta nu a intervenit în discuția referitoare la posibila sa numire în funcția de premier.

Traian Băsescu: „Stați numai o clipă vă rog”

Victor Ponta: „Să nu ne dați ceva decorații”

Traian Băsescu: „Nu, nu, dar pot să vă dau”

Victor Ponta: „Nu, nu, vă mulțumesc,i-ați dat lui Vanghelie, e suficient… (…)”
 

Ion Cristoiu prezintă stenograma discuției dintre președinte și liderul PSD

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_17022').select();" id="embed_text_17022" />