Traian Băsescu: „Am numit șefi la serviciile de informații din Opoziție. Am făcut la fel în Guvern, dar s-au dovedit nepregătiți”

Traian Băsescu: „Am numit șefi la serviciile de informații din Opoziție. Am făcut la fel în Guvern, dar s-au dovedit nepregătiți”

Invitat vineri în emisiunea La taifas”, difuzată de B1 TV, președintele suspendat Traian Băsescu a declarat că a învățat din precedentul mandat „povestea cu coabitarea”, precizând că a numit prim-ministru din Opoziție pentru a evita o criză politică, însă membrii acesteia „s-au dovedit nepregătiți”.

„Am învăţat din mandatul celălalt povestea cu coabitarea, de aceea nu am ezitat să pun mandatul de prim-ministru în mâna Opoziţiei, pentru că mai făcusem un exerciţiu la începutul primului mandat: pusesem în funcţii importante oameni din Opoziţie, niște zone extrem de sensibile care presupun încredere în șeful statului și structurile de securitate națională. Si am considerat această coabitare foarte reușită. Am spus de ce aș menține sau aș risca o criză poltiică încercând un nou guvern PDL și de ce nu aș lua de bun exemplul reușit de la serviciile de informații și să aduc și guvern din Opoziție”
, a spus Băsescu.

După ce Ponta a fost numit prim-ministru, „s-a dovedit că Opoziția a fost nepregătită pentru exercițiu, au pus deasupra interesele politice”, a continuat președintele suspendat.

Vezi AICI alte declarații ale lui Traian Băsescu.

Băsescu: Am crezut într-o coabitare reușită, dar Opoziția s-a dovedit nepregătită

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22043').select();" id="embed_text_22043" />