Traian Băsescu anunță consecințele DEZSTRUOASE după publicarea MCV: Greșelile PSD îi vor arunca pe români într-o prăpastie economică

Traian Băsescu anunță consecințele DEZSTRUOASE după publicarea MCV: Greșelile PSD îi vor arunca pe români într-o prăpastie economică

Traian Băsescu reacționează după publicarea raportului MCV. Fostul șef de stat arată că greșelile pe care Liviu Dragnea și guvernul său le fac se revarsă împotriva României.

“Să nu ne amăgim !
Rezoluţia Parlamentului European din 13.11.2018 nu este împotriva lui Dragnea, Dăncilă sau Tăriceanu, nu este împotriva alianţei PSD – ALDE.
Pur şi simplu este o rezoluţie împotriva României”, scrie fostul președinte pe Facebook.

Băsescu amintește că atunci când țara noastră a aderat la Uniunea Europeană, prin Tratatul de Aderare am renunţat la parte din suveranitate şi ne-am angajat să restectăm toate regulile europene.

Astfel, spune fostul președinte, direct sau indirect fiecare român va plăti costul acestor sancţiuni politice aplicate României, iar acest lucru se va vedea ăn creșterea dobânzilor la credite și retragerea unor investitori de pe piaţa românească.

“Degeaba ţâfna inegalabilei Dăncilă în Parlamentul European, sau a domnilor Tăriceanu şi Dragnea de la Bucureşti, ţâfnă prin care strigă dreptul României la suveranitate.
Realitatea este că atunci când am aderat la Uniunea Europeană, prin Tratatul de Aderare am renunţat la parte din suveranitate şi ne-am angajat să restectăm toate regulile clubului. Atunci când liderii politici din România, prin acţiunile lor încalcă regulile, Uniunea reacţionează şi sancţionează România şi nu lideri politici.
Rezoluţia PE de ieri, dar şi Raportul MCV de azi sancţionează România din cauza unor oameni politici care nu înţeleg nici acum, la 11 ani de la aderare care sunt regulile în Uniunea Europeană.
Direct sau indirect fiecare roman va plăti costul acestor sancţiuni politice aplicate României şi care au ca efect reducerea investiţiilor străine directe, creşterea dobânzilor la credite, rămânerea în afara spaţiului Schengen, retragerea unor investitori de pe piaţa românească şi mai ales scăderea încrederii în România ca ţară.
Jurnaliştii şi analiştii care susţin că nu România a fost sancţionată ci Dragnea, Dăncilă şi Tăriceanu sau alianţa PSD – ALDE – UDMR, nu fac decât să încerce inutil a îndulci iar unii de a goli de semnificaţie, cel mai dificil şi stânjenitor moment politic pentru România de la aderare şi până azi .
Trebuie să ştim toţi că atunci când îi sunt încălcate principiile, legile şi tratatele, Uniunea Europeană nu iartă . Iar dacă nu mă credeţi, vedeţi Polonia.
Lucrurile nu trebuiesc lăsate să băltească pentru că se agravează. Trebuiesc adoptate soluţii rapide din care compromisul nu trebuie exclus. Ce este însă exclusă ca soluţie, este inacţiunea”, conchide Traian Băsescu.