Traian Băsescu: BEC a confirmat neatingerea pragului pentru validarea referendumnului. Românii au ales pentru o Românie constituţională

Traian Băsescu: BEC a confirmat neatingerea pragului pentru validarea referendumnului. Românii au ales pentru o Românie constituţională

Traian Băsescu a declarat, luni dimineață, în fața sediului său de campanie, că ”BEC a confirmat neatingerea pragului pentru validarea referendumnului. Asta înseamnă că românii au ales pentru o Românie constituțională, care îşi doreşte un drum în Uniunea Europeană consolidată. Acest vot nu este o victorie a președintelui Traian Băsescu. Este pentru prima dată când sunt într-o campanie electorală aparentă în care votul pentru mine nu a fost o prioritate. Prioritatea a fost votul pentru români. Din acest motiv am cerut electoratului meu sa nu participe la vot”.

„Sunt mai puternic ca niciodată”, i-a spus Traian Băsescu unui ziarist străin. Președintele suspendat a precizat apoi că principalul său obiectiv este reconcilierea și ca România să rămână în lumea civilizată, iar ”Victor Ponta trebuie sa înțeleagă că împărțirea românilor în două tabere cu sprijinul securistului Felix este un lucru rău pentru România. Azi am încercat simbolic să pun flacăra în mâna ziaristului de la Antena 3, dar poate atinsă de el s-a stins însă avem putere să o reaprindem”.

Băsescu: Cred în coabitarea cu USL

Embed: " />

Traian Băsescu a vorbit despre recâștigarea încrederii partenerilor europeni ai României subliniind faptul că în zilele care urmează ”vom vedea semnale” pozitive din partea lor. ”Vor fi semnale prin care vor saluta atitudinea românilor și vor consta că românii au fost deasupra propriei clase politice în dorința lor de a merge către o mai profundă integrare în Uniunea Europeană. Românii au probat că-și doresc democrația, au fost deasupra a ceea ce în 2010 li s-a intamplat prin reduceri de salarii”.

”Va trebui să începem un efort de recâștigare a încredereii partenerilor europeni în România. Primul semnal l-au dat astăzi românii și i-aș ruga pe liderii USL să pună mâna pe creion și hârtie – față de cei 49% obținuți la locale, azi trebuie să constate că au rămas cu 38-39 de procente. Au pierdut 39 de procente din voturile de la locale, de aceea cred că, dacă vor ieși din țipete demagogice și vor intra în dorința de a repara ce au stricat, de a schimba fața hidoasă pe care au arătat-o democrației, dacă se vor decide să respecte Constuituția, legile țării și nu-și vor mai permite să lovească instituțiile statului de drept în mine vor avea un partener. Eu am muncit și mi-am dedicat opt ani pentru a consolida aceste instituții, ei le-au arătat dispreț, îi rog public să înțeleagă că nimeni nu acceptă o Românie așa cum ei au vrut să o croiască, cu acapararea puterii, cu punerea justiției sub control”, a mai spus Traian Băsescu.

Președintele suspendat a explicat și de ce a decis să nu meargă la vot. ”Nu vreau să legitimez ceea ce știu că s-a făcut la umflarea numărului de voturi, nu vreau să legitimez un referendum în care un aventurier duce la vot tinere în costume de baie, un refernedum în care disprețul este atât de mare încât doamne domnișoare merg în bikini la vot”.

 
Băsescu: Nu am votat pentru a nu legitima lovitura de stat

Embed: " />