Traian Băsescu: Ce face Klaus Iohannis este o demonstrație de demagogie. Dânsul a candidat pentru funcția de primar al Sibiului având dosar de inculpat (VIDEO)

Traian Băsescu: Ce face Klaus Iohannis este o demonstrație de demagogie. Dânsul a candidat pentru funcția de primar al Sibiului având dosar de inculpat (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat miercuri, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” afirmația lui Klaus Iohannis, potrivit căreia nu va renunţa la condiţia ca viitorul premierul desemnat să fie o persoană fără o condamnare penală.

În acest context, Băsescu a reamintit faptul că în 2008, când candida pentru funcția de primar al Sibiului, actualul șef al statului era inculpat într-un dosar.

”Eu nu sunt inculpat în niciun dosar. S-au deschis foarte multe, am un singur dosar în care sunt suspect. Deși m-am dus și am dat declarație, nu s-a făcut inculparea. Nu uit că am candidat la funcția de președinte al României cu un dosar de inculpat, dosarul Flota, pentru că așa s-a stabilit la PSD. Asta este istorie. Din acest motiv, eu am fost tot timpul rezervat din punctul de vedere al candidaturii când ești doar acuzat și nu judecat. Ce face domnul Iohannis este o demostrație de demagogie. Dânsul a candidat pentru funcția de primar la Sibiului având dosare de inculpat, inclusiv din 2008. Astăzi are un dosar în care a pierdut o locuință în condițiile în care familia domniei sale este acuzată de fals în semnături. Eu cred că în momentul de față, soluția corectă este să funcționeze prezumția de nevinovăție până la o decizie”, a declarat Băsescu.

Traian Băsescu: Ce face Klaus Iohannis este o demostrație de demagogie. Dânsul a candidat pentru funcția de primar la Sibiului având dosar de inculpat

#DIRECT_ONE_p7vcng#

”Uitați-vă în Franța. Alain Jupe, contracandidatul lui Sakozy la nominalizare pentru funcția de președinte, a fost condamnat doi ani pentru finanțarea campaniei electorale, deci nu că a furat. Eu sunt de acord că trebuie condamnați cei care au furat. Campaniile au o notă aparte atât timp cât din finanțări nu ai dus bani acasă și i-ai dus să facă panouri, clipuri publicitare, să cumpere geci. Sunt oameni care își pierd drepturile electorale printr-o condamnare. Problema este dacă respectăm sau nu Constituția. Când nu ți-ai pierdut drepturile electorale ești un om liber să le ai. Nu putem fi mai catolici decât Papa, chiar dacă domnul ambasador al SUA vine și ne spune că nu este în regulă să fiananțăm panouri electorale, geci și umbrele, în condițiile în care în SUA se finanțează cu miliarde de dolari campaniile elctorale de către firme iar cei care finanțează cel mai bine sunt numiți ambasadori.

Problema este de onestitate. În momentul de față, pe o campanie – nu știu cine a conceput-o, dar vă asigur că nu e concepută din afară, e din interior – de distrugere a elitei politice, pentru slăbirea țării. Nu vreau să mi se apropie discursul nici de Ghiță, nici de PRU, nici de PSD, dar nu mă poate suspecta nimeni că nu am suficientă experiență.

Politica de după decembrie 2014 este «distrugeți elita economică, elita politică a României pentru că avem altă treabă». Avem de adus tot felul de gângavi care să nu fie responsabili pentru țara lor. Guvernul tehocrat este primul la care mă refer, la partidul ăsta care a fost nu știu cum pentru București și acum devine nu știu ce pentru toată patria.

Avem niște ticăloși care au ca obiectiv slăbirea internă a României pentru ca apoi să vadă cu i-o pun pe tavă ca influență. Nu mi-e foarte clar cui i-o pun. Este clar că obiectivul este distrugerea, arestarea, compromiterea elitei politice și economince.

Vă dau un argument: toți ticăloșii au trecut la un alt tip de acuzare, de genul inclupat pentru că a influența decizii de finanațare, inclupat pentru că a instigat la finanțarea campaniei electorale a lui X sau Y. Nimeni nu a finanțat din valoarea lucrărilor pe care le avea de executat.Toți au finanțat campanii din profitul lor.

Până acum nu am văzut o acuzație a unui procuror pentru că n-a facut un kilometru de autostradă pentru că a dat finanțare la campanie. Iar teoria pe care o lansează DNA, cu orice finanțare de campanie este spălare de bani, nu, poate fi cel mult finanțarea ilegală”, a mai spus fostul președinte.

”Am convingerea că se urmărește ceva cu România începând cu ianuarie 2015. Cât timp stau în picioare, nu o să-i las să facă ce vor, măcar o să vorbesc, îmi iau acest drept de a vorbi. Cine crede că îmi va închide gura pentru că vrea el, se înșala. (…) O Românie slăbită zi de zi cu tot felul de acuzații fabricate va fi o Românie îngenuncheată, până în 2014, România nu a fost în genunchi. (…) Eu înțeleg ce se întâmplă. Problema este la poporul român care nu înțelege ce i se întâmplă”, a mai afirmat Băsescu.