Traian Băsescu cere demiterea lui Titus Corlățean pentru dezinformare cu privire la numărul de secții de votare din străinătate

Traian Băsescu cere demiterea lui Titus Corlățean pentru dezinformare cu privire la numărul de secții de votare din străinătate
Foto: presidency.ro

Președintele Traian Băsescu cere demiterea imediată a ministrului de Externe, Titus Corlățean, în urma dezinformării lansate în spațiul public prin declaraţia de presă de vineri, în care a afirmat că legal nu poate mări numărul de secţii de votare din străinătate, deşi BEC a dat o astfel de aprobare.

Într-un comunicat publicat sâmbătă de Președinție se arată că Traian Băsescu consideră necesar luarea măsurilor care se impun pentru ca toţi românii aflaţi în străinătate să poată vota.

Comunicatul Administrației Prezidențiale:

„Președintele Traian Băsescu a luat notă de poziţia Biroului Electoral Central cu privire la posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Externe să mărească numărul secţiilor de votare din străinătate, astfel încât să permită tuturor cetăţenilor români din afara graniţelor să-şi poată exercita dreptul constituţional de a vota.

În acelaşi timp, domnul preşedinte Traian Băsescu a luat notă de dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, a lansat-o în spaţiul public prin declaraţia de presă de vineri, 7 noiembrie, în care a afirmat că legal nu poate mări numărul de secţii de votare din străinătate, deşi BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotărârea nr. 4H/4.11.2014 publicată ca atare în Monitorul Oficial.

În condiţiile în care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, a dezinformat într-o declaraţie de presă, dorind în acest fel să împiedice dreptul constituțional al cetățenilor români din străinătate de a vota, domnul preşedinte Traian Băsescu consideră că se impune demiterea imediată a acestuia.

De asemenea, domnul preşedinte Traian Băsescu consideră necesar luarea măsurilor care se impun pentru ca toţi românii aflaţi în străinătate să poată vota”.