Traian Băsescu: Dacă se cere ridicarea ordinului lui Tokes în Consiliul de onoare, eu voi emite decretul

Traian Băsescu: Dacă se cere ridicarea ordinului lui Tokes în Consiliul de onoare, eu voi emite decretul

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, că retragerea Ordinului „Steaua României” acordat lui Laszlo Tokes în decembrie 2009 se va face doar în cazul în care Consiliul de Onoare va solicita președintelui acest lucru.

”În momentul de față, sunt șapte cavaleri ai Ordinului „Steaua României” care au solicitat Cancelariei Ordinului ridicarea înaltei decorații domnului Tokes. În aceste condiții, pentru data de 19 septembrie, Cancelaria a convocat cavalerii Ordinului „Steaua României” pentru Adunarea Generală care să stabilească membrii Consiliului de onoare. Odată cu stabilirea Consiliului din cei șapte membri, imediat va fi sesizat Consiliul de onoare cu cele șapte solicitări de ridicare a Ordinului „Steaua României” acordat domnului Tokes”, a anunțat Băsescu.

Președintele a precizat că va emite decretul de ridicare a înaltei decorații în momentul în care Consiliul îi va cere acest lucru.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, membră a Ordinului Naţional „Steaua României”, solicită public retragerea ordinului acordat lui Tokes, aceeași doleanță fiind exprimată și premierul Victor Ponta.

Presedintele Basescu, despre retragerea decoratiei lui Tokes

Embed:

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)