Traian Băsescu, despre cotele de imigranți: Cred că Iohannis îi poate caza pe toți în cele 6 case (VIDEO)

Traian Băsescu, despre cotele de imigranți: Cred că Iohannis îi poate caza pe toți în cele 6 case (VIDEO)
Fostul șef al statului Traian Băsescu l-a atacat miercuri pe președintele Iohannis în urma declarațiilor făcute de șeful statului la Cotroceni pe tema refugiaților.Întrebat despre afirmația lui Klaus...

Fostul șef al statului Traian Băsescu l-a atacat miercuri pe președintele Iohannis în urma declarațiilor făcute de șeful statului la Cotroceni pe tema refugiaților.

Întrebat despre afirmația lui Klaus Iohannis conform căreia problema refugiaților poate fi gestionată uşor în România, Băsescu a spus că președintele îi poate lua pe toți „în cele 6 case pe care le deține”.

Cred că în cele 6 case îi poate lua pe toți, de asta zice că nu e mare numărul refugiaților„, a spus Traian Băsescu.

„Așteptăm clarificări de la Bruxelles. Acest număr de refugiați poate fi ușor gestionat de România. (…) Numărul de refugiati pe care ar urma să îi primească Romania în realitate nu e mare”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, înainte de a pleca la Consiliul European de la Bruxelles.

Klaus Iohannis îşi schimbă astfel radical poziţia în criza imigranţilor. Pe 7 septembrie, şeful statului declara că România nu are capacitatea să integreze în societate mai mult de 1.785 de refugiaţi. Acum însă, se pare că ţara noastră poate primi 4.837.

Ar putea fi vorba chiar de mai mulţi refugiaţi, dacă luăm în considerare că la consiliul JAI miniştrii de interne au votat cotele obligatorii. Cum Ungaria a refuzat să primească imigranţi, cota acestei ţări ar putea fi repartizată vecinilor.

Motiv pentru care Klaus Iohannis a anunţat că îşi va exprima nemulţumirea în Consiliul European.

„Regretăm și eu regret că această decizie în loc să fie luată prin consens în baza negocierilor și discuțiilor, s-a luat prin vot majoritar. Nu cred că impunerea cotelor obligatorii prin vot majoritar rezolvă această problemă.

Cotele obligatorii au fost refuzate de România din capul locului încă din martie. Am susținut poziția României de participare voluntară la această operațiune”, a mai spus Klaus Iohannis.

România susţine astfel o participare voluntară la integrarea imigranţilor. Numai că, şi dacă ar vrea să se opună, atacând ca Slovacia decizia JAI la Curtea de la Luxemburg sau nepunând în aplicare decizia JAI, nu ar avea nicio şansă de câştig.

Pe de altă parte, de la Washinton, Barack Obama a făcut apel la toate ţările europene să accepta cota parte care le revine în urma distribuirii imigranţilor.

Basescu: Iohannis să îi primească pe refugiați în cele 6 case pe care le are