Traian Băsescu, despre disputa din Senat privind decizia CCR: Prima oară când o Cameră devine ridicolă. Tăriceanu, abuz în serviciu grosolan (VIDEO)

Traian Băsescu, despre disputa din Senat privind decizia CCR: Prima oară când o Cameră devine ridicolă. Tăriceanu, abuz în serviciu grosolan (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat,în cadrul unei intervenții telefonice pentru postul B1Tv, că situația din Senat privind decizia Curții Constituționale de a redacta și publica în Monitorul Oficial hotărârea din 25 martie în cazul lui Dan Șova este un caz de abuz în serviciu din partea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Băsescu a explicat că nu Comisia Juridică ar trebui să redacteze hotărârea, ci Secretariatul Senatului.

„Dați-mi voie să vă spun un lucru: Cred că e prima oară când o Camera a Parlamentului, prin președintele ei, devine ridicolă. Nu mai are nicio treabă domnul Boboc de la Comisia Juridică. Comisia a trimis un raport către plen care a dat un vot, iar Tăriceanu nu a pus în aplicare hotărârea plenului, refuzând să emită o hotărâre, e clar că nu domnul Boboc și Comisia Juridică mai are vreo treabă. Tăriceanu trebuie să ordone Secretariatului Sentului să redacteze o hotărâre în care să spună ce s-a votat la domnul Șova. Este foarte clar că acest vot trebuie publicat în Monitorul Oficial”, a declarat Băsescu.

Totodată, fostul șef al statului a fost întrebat dacă se încadrează la obstrucționarea justiției faptul că Senatul nu oferă DNA documentele solicitate până în data de 22 aprilie.

„Și la abuz în serviciu din partea președintelui Senatului. Discutăm de un abuz în serviciu grosolan al președinteluI Senatului și la obstrucționarea justiției, are două articole pe care nu știu cum o să le susțină”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu, despre disputa de la Senat: Tăriceanu, abuz în serviciu grosolan