Traian Băsescu: Flacăra democrației a rămas aprinsă. Românii au respins lovitura de stat condusă de Ponta și Antonescu

Traian Băsescu: Flacăra democrației a rămas aprinsă. Românii au respins lovitura de stat condusă de Ponta și Antonescu

Președintele Traian Băsescu a declarat, la închiderea urnelor de vot pentru demiterea sa din funcție, că flacăra democrației a rămas aprinsă, lovitura de stat a celor 256 de parlamentari, conduși de Victor Ponta și Crin Antonescu, fiind respinsă de către români.

Flacăra democrației a rămas aprinsă. Românii au respins lovitura de stat a celor 256 de parlamentari conduși de Ponta și Antonescu„, a spus șeful statului

Acesta a arătat că referendumul nu a fost unul despre el, ci o lovitură de stat, rezultatul fiind unul în favoarea Europei.

Vreau să le mulțumesc celor care trecând peste supărarea lor au înțeles că azi nu a fost un referendum despre Băsescu, ci în favoarea Europei și împotriva unei lovituri de stat„, a adăugat Băsescu.

Șeful statului a precizat că românii au avut astăzi de ales, dacă merg spre Est cu Ponta sau Antonescu, sau spre Vest, cu UE și NATO, votul acestora fiind clar în această privință.

Aș vrea să înțelegm un lucru fundamental: azi a fost o zi a opțiunilor, o zi în care românii puteau spune Da, vrem să mergem spre Est, îi urmăm pe Ponta, Antonescu și Voiculescu, sau să spună NU, vrem în UE și NATO„, consideră Traian Băsescu.

Președintele a mai spus că după ce va reveni la Palatul Cotroceni va căuta să readucă împăcarea în rândul societății, România având nevoie de aceasta pentru integrarea în lumea civilizată.

Îi asigur pe români că odată revenit la Cotroceni o să încerc să generez un sentiment de împăcare în societate. E clar că mulți români au nemulțumiri față de cele întâmplate în ultimii ani. Fractura din societate trebuie stopată, trebuie anihilată, pentru ca România are nevoie de toată energia pentru a reuși în procesul de integrare în lumea civilizată„, a încheiat președintele Traian Băsescu.

Vezi AICI momentul în care președintele înmânează flacăra democrației celor de la Antena 3.

Traian Băsescu: Flacăra democrației a rămas aprinsă

Embed: " />