Băsescu, despre noua ”îndeletnicire” a lui Dragnea: O licitație măsluită pentru 4 corvete, în valoare de 1,6 MILIARDE de dolari (VIDEO)

Băsescu, despre noua ''îndeletnicire'' a lui Dragnea: O licitație măsluită pentru 4 corvete, în valoare de 1,6 MILIARDE de dolari (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că statul român organizează licitație pentru achiziționarea celor patru corvete, deci procedura corectă nu e asta, pentru că Liviu Dragnea vrea ca acest contract, în valoare de 1,6 miliarde de dolari, să ajungă la olandezii de la Damen. Asta deși, fără niciun dubiu, francezii de la Naval Grup au cea mai bună ofertă tehnică și de preț. De altfel, susține senatorul PMP, acesta este și motivul pentru care Mihai Fifor a demisionat de la Ministerul Apărării.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”A fost o mare șmecherie organizarea unei licitații, pentru că, prin lege, și acest mod de achiziți militare nu e doar în România, ci în multe state din UE, când e vorba de achiziție de armanent, se poate merge pe sursă unică, fără licitație. În cele din urmă, au participat la licitație trei competitori. Categoric toți trei sunt mari: Damen, Ficantieri și Naval Grup. Naval Grup e companie la vârf mondial în ceea ce privește navele militare. Celelalte două construiesc nave de pasageri, remorchiere, barje și nave militare din când în când. În acest condiții, oferta tehnică și de preț cea mai bună nu poate fi decât la Naval Grup.

Aici începe dansul. De ce tu, stat român, nu ai fost direct la Naval Grup să negociezi și să finalizezi prețul?

Dacă Damen va primi contractul, va lua rachetele de la nu știu ce producător, torpilele de la nu știu ce producător, tunurile de la nu știu ce producător… să le asambleze și să le facă și să funcționeze. Naval Grup face așa ceva cap-coadă. Asta înseamnă calitate și costuri mult mai mici la Naval Grup.

Nu s-a comunicat încă rezultatul licitației, eu sper că se va găsi un general sau un amiral care să spună ”stop-joc”. Cred că se vor găsi. Dar politicul stabilește organizarea licitației și cred că s-a organizat o licitație ca să aibă ce să fie măsluit și să se dea contractul lui Damen.

În mod cert aici e mâna lui Dragnea. Nu întâmplător Fifor a plecat”, a declarat fostul președinte, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe