Traian Băsescu: Majoritatea parlamentară a refuzat să lase justiția liberă. Guvernul Ponta este un Guvern corupt (VIDEO)

Traian Băsescu: Majoritatea parlamentară a refuzat să lase justiția liberă. Guvernul Ponta este un Guvern corupt (VIDEO)

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, în cadrul unei conferințe de presă că majoritatea parlamentară care a decis să respingă urmărirea penală a lui Daniel Chițoiu a refuzat să lase justiția liberă.

”Am constatat că majoritatea parlamentară a refuzat astăzi (n.r. marți) să lase justiția liberă în condțiile în care Parlamentul României este acuzat în raportul UE care vizează actele de corupție și care se referă la toate cele 28 de stat dar la noi e menționat Parlamentul ca o instituție care îmăpiedică independența justiției”, a declarat președintele.

”Noul episod, cel legat de dl Chițoiu este o confirmare a ceea ce s-a înscris în raportul MCV dar și în raportul cu privire la corupția la nivelul UE. Parlamentul este o instituție care nu respectă standaredele statului de drept. Acest episod are și o altă conotație pentru că el viza o anchetă cu privire la modul în care o OUG, 94/2013 cu privire la ASF a fost emisă și manipulată de diverși politicieni și confirmă faptul că guverbul Ponta e un guvern corupt”, a precizat Băsescu.

”Dacă s-ar fi dat aviz ca Chițoiu să fie anchetat cu certitudine ar fi trebuit să spună și cum a primit aprobarea de la premier. Cu privire la această OUG Chițoiu a spus câteva minciuni în Parlament care au părut a fi o justificare. Chițoiu minte. El a avut sesizări nu de la FMI sau alte instituții, care s-au manifestat și au avut exigențe de modificare a legislației ASF, dar legea inițială de funcționare a fost retrimisă de mine în Parlament exact din cauza modificărilor care ulterior au venit și din partea FMI: probleme legate de vechime – în sesizarea mea se cereau 10 ani, nu au acceptat, au rămas la 7 ani, și când au avut nevoie să elimine pe cineva au rămas la 7 ani”, a mai spus șeful statului.

”Azi (n.r. marți), majoritatea parlamentară, și în mod deosebit PSD, partener cu UDMR, au protrejat investigarea unui act de corupție la nivel parlamentar. Analizând modul de reacție al Parlamentului, am mai constatat un lucru: Parlamentul a refuzat să constate încetarea mandatului pentru doi parlamentari declarați definitiv incompatibili – Daniel Akos Mora și Ștefan Bucur Stoica, constatați ca fiind incompatibili, și nimeni nu a luat notă de aceste hotărâri. Este un număr destul de mare de parlamentari pentru care s-a cerut aprobare pentru începerea urmăririi penale și a fost refuzată: Varujan Vosganian, Laszlo Borbely, Victor Paul Dobre, Daniel Chițoiu”, a continuat Traiabn Băsescu.

”Mai avem și parlamentari pentru care s-a refuzat ridicarea imunității în vederea arestării – Cosma Vlad Alexandru și Ion Stan. E foarte interesant ca pentru parlamentarul ‘auto’, Coman, s-a încuviințat imediat arestarea”, a precizat președintele.

„Facem eforturi uriaşe să deschidem porţile Schengen, pentru populaţie. Parlamentarilor din majoritatea parlamentară nu le pasă”, a spus Băsescu.

Băsescu: Majoritatea parlamentară a refuzat să lase justiția liberă

)